2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Minden szabályt betartva, kinyitottam a tilalmak ellenére...

Elkezdődött az anarchisták tobzódása.

Nem meglepő, hogy a nagy lázadás a liberális koszfészekből indult el. A belpesti romkocsmák dzsungeléből, amikor már talán csak heteket kell kivárni. Bízhatunk abban, hogy hamarosan nyithatna mindenki, de nekik nem jó semmi, csak az anarchia. Mi leginkább azon lepődtünk meg, hogy nem az Auróra kezdte ezt az akciót. Az antifa keltető, a szivárványos lebúj.

Semmi másra nem volt jó ez a péntek esti vergődés, csak arra, hogy provokálják a kormányt.

Mit várt a tulajdonos, mi fog történni?

Egyértelmű, hogy bezáratják a kupleráját. Gondolt ez az ember az egészségügyi dolgozókra, akik gondozzák a betegeket, akiknek a kezeik közt hunynak el a betegek? Érdekli őt a napi 100+ halott? Gondolt arra, hogy életekkel játszik? Emlékszik mindenki?

Az ellenzék két hónapja azt követelte, hogy zárjon be mindent a kormány. Igen, ugyanezek. Két hónap kemény munkáját tönkre akarják most vágni? Akkor lázadozik, amikor már látszik az alagút végén a fény? Kinyit pár órára pár ezer forintért? A vendég meg odamegy négyszeres áron az utcán piálni? Mi értelme volt ennek? Ez provokáció volt. Aztán lehessen az áldozatot játszani... meg tarhálni a büntetésre a Facebookon. Mindenki unja ezt az egészet, nem csak ők. Mégis fegyelmezetten betartja a szabályokat. Képzeljük el, mi történne a liberálisok által felszopkodott Nyugat-Európában. Nem kell nagyon visszamenni az időbe, csak néhány napot... Hollandiáról a napokban posztoltunk, vízágyúkkal és lovasrohammal verték szét a tömeget. Azokat, akik fellázadtak a tiltás ellen.

Ha vizuális típus vagy, akkor IDE KATTINTVA MEG IS TEKINTHETED!

Biztos nem hinnéd el nekünk, mert hazudunk.

Ez néhány napja történt ott, ahol semmi baj nincs a jogállamisággal. Ott így intézik ezt. De említhetjük a franciákat, Macron liberális demokráciája sem különb a hollandtól. Szóval nem kell itt óegygézni meg diktatúrázni... Magyarország sok más országhoz képest sokkal kevésbé van lezárva. Németországban tudod mi van? Tisztában vagy vele, hogy mit kapnál egy ilyen húzásért? Nem? Akkor elmondjuk: Németországban aki nem a munkába megy, és elhagyja lakását 15 kilométeres körzeten kívül, az akár 25 ezer eurós bírságra is számíthat. Ez nagyjából 9 millió forintos büntetés.

Vajon nálunk mi lenne, ha ilyen szabály lenne? És akkor álljon itt ez a remek szösszenet... magatokra ismertek, ugye?

Egy hozzászólás a Facebookon:

Mondjuk pont ez a szektor (vendéglátás, turisztika) az, ami békeidőben leginkább kerüli az adófizetést, zsebből fizet, minimálbérrel jelent be, 6 órában jelent be és egy igazán szárnyaló időn van túl, ahol komolyan megszedhette magát, illetve ez a szektor, ami igazán sok pozitív intézkedést kapott a kormánytól, éttermi szolgáltatás áfa csökkentés, szálláshely áfa csökkentés, rengeteg strand, szálló, kastély stb felújítás és a szocho csökkentés is jól jött nekik. Ilyenkor pedig ők a leghangosabbqk. Megértés, hogy frusztrált, meg nehéz most, de a kormány is azon fáradozik, hogy minél hamarabb nyithassanak. Kíváncsi vagyok, hogy bezzeg nyugaton, Franciaországban, Belgiumban egy ilyen polgári engedetlenség esetén mi lett volna. Gyanítom a bírság, bezáras mellé még oszlatás gyanánt el is kalapálták volna őket a hatóságok.

Bezzeg milyen jó volt, amikor "a szemét tolvaj kormány" miatt dübörgött a bulinegyed és tele volt a zsebetek... a pandémia előtt plafonon volt a turizmus, simán megszedhetted magad. Most meg te sirsz legelőször? Aranyos. Aki nyitást akar, az inkább toborozza az ismerőseit meg a barátait, hogy oltassák be magukat. Ezeknek meg ne kelljen milliókat fizetni.

Legyen a büntetésük az, hogy amíg zárva lesz a kóceráj, addig menjenek le kisegíteni a kiskunhalasi Covid-kórházba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató