2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Műteremlakás helyett kéjlak a DK-s Óbudán?

"Szivárvány Óbuda felett"

Óbuda-Békásmegyer korábbi vezetése egy kidolgozott nemzetközi kulturális programot hagyott örökül a baloldali ellenzéknek, amelyhez egy műteremként szolgáló lakás is tartozott. Baloldali információk szerint azonban ez a művészlakás tavaly óta már kéjlakásként funkcionál, pletykálták el balos körök a Vadhajtásoknak a sztorit.

Az óbudai baloldal belső feszültségei egyre nyilvánvalóbbak.

Legutóbb Hazai András, a helyi DK elnöke és a vele szoros barátságot ápoló Rózsa László képviselő lépett ki a Demokratikus Koalícióból a III. kerületben.

Távozásuk óta egyre gyakrabban látnak napvilágot információk, ezek a baloldali vezetés korrupciójáról és az aberráltakat támogató döntésekről szólnak. Nem régi hír, hogy a kerület közpark-fenntartási munkálatait sok évre, sok milliárdért adták oda Demszky volt főkertészének, a haverokra jut pénz.

Az is biztos, hogy bár a DK-s vezetés ingatlaneladásból, Óbuda vagyonának kiárusításából akarja fedezni a 2,3 milliárd forinttal átadott, jelenleg azonban már mínuszos költségvetését, egy, a korábbi vezetés által nemzetközi hírű művészeknek fenntartott művészlakást azonban nem hirdették meg.

LMBTQ-lobby az óbudai városvezetés csúcsán

Oda a jelek szerint a baloldal által támogatott, a szexualitást és gender törekvéseket előtérbe helyező "sajátos" közösségi programot álmodott meg a Kiss László által vezetett önkormányzat. A lakás sorsát és hasznosítását ezért a Momentum LMBTQ munkacsoportjának elnökére, a homoszexualitását felvállaló Turgonyi Dánielre, Óbuda kultúrájáért és oktatásáért felelős alpolgármesterére bízta.

Szivárványpropagandát támogat az óvodákban az új DK-s vezetés

Turgonyi elődjét követve a két rábízott területet szintén elválaszthatatlannak tartja, de azt az új baloldali trendeknek megfelelő "értelmezésben" látja el. Ennek köszönhetően eddigi eredménye, hogy közreműködésével egy melegpropagandát is folytató civil szervezettel kötött együttműködési megállapodást az önkormányzat. A kerületi szülők attól tartanak, hogy a melegpropaganda az óvodákba is beköltözik a legkisebbek oktatását és kulturális "fejlődését segítve".



Kerületi kéjlak önkormányzati fenntartásban?

A Fő téri lakásról annyi sejthető, hogy "kulturális és oktatási" célú hasznosítása nem akadt el, mert oda rendszeresen ki-be járnak a Momentum és annak melegtagozatához köthető személyek. Bár egyelőre arról nem szólnak a baloldali körökből származó pletykák, hogy milyen kulturális vagy közösségi hasznosításban gondolkodnak, de Turgonyi többedmagával gyakori vendége a Fő tér 2-ben található lakrésznek.

Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató