2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Rasszista üzeneteket kapnak a Manchester United játékosai

A Manchester United norvég edzője, Ole-Gunnar Solskjaer szerint elképesztő, hogy játékosait folyamatosan rasszista üzenetekkel bombázzák a legnagyobb közösségi oldalakon. A norvég szakember az Aftenposten című lapnak beszélt minderről.

"Tudjuk, hogy létezik a szólásszabadság, de akik ezeket az üzeneteket elküldik,átlépnek egy határt. Sajnálom a játékosaimat, hogy nap mint nap ezzel kell szembesülniük. Próbálok nekik segíteni, hogy ne foglalkozzanak ezekkel, de nagyon nehéz a helyzet" 

Solskjær elfogadhatatlannak nevezte a jelenséget, és arra figyelmeztetet, hogy a klub már megtette a feljelentéseket és együtt dolgozik a hatóságokkal, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló események.

Azt is elmondta, hogy a közösségi médiumok üzemeltetőinek sokkal nagyobb a felelősségük. Elsősorban nekik kellene megakadályozni azt, hogy az ilyen üzenetek egyáltalán célba érjenek.

A Manchester United kedden este a Southampton ellen lép pályára az Old Trafford stadionban. A csapat jelenleg második helyen áll a Premier League-ben.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató