2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Több mint 400 migránssal az éjjel megérkezett Olaszországba az Ocean Viking

8 covidos beteg is van köztük...

Olaszország engedélyezte a kikötést az NGO-nak: a koronavírus-pozitív bevándorlók karanténhajóra mennek, a kiskorúakat elszállítják.

Míg az olaszokat az otthonukba zárják, addig az Ocean Viking Augusta-ba érkezhet. 

A civil szervezet fedélzetén összesen 422 migráns van, akiket az elmúlt napokban Líbia partjainál hajókkal "mentettek" meg. Az orvosi csoport tesztelte a migránsokat, köztük nyolc covidos beteg is volt. Számukra megszervezik az átszállást a Rhapsody karanténhajóra.

A rendőrséget már riasztották az azonosítási eljárások miatt. (emlékezhetünk, hogy a nizzai terrorista is hasonló körülmények között érkezett a kontinensre...)  A migránsok között 124 kiskorú is van, akik az összes szükséges vizsgálat befejezése után átkerülnek a befogadó létesítményekbe. 

"A túlélők kiszállásához haladéktalanul biztonságos kikötőt kell kijelölni. Jelenleg a hajón maradt 422 túlélő gondozásával foglalkozunk, akiknek egy része rossz egészségi állapotban van és a fedélzeti klinikánkon állandó megfigyelés alatt áll." közölte Luisa Albera, az Ocean Viking munkatársa.

Luisa Albera az államok felelősségére (!) hivatkozva azt is hangsúlyozta, hogy az időjárási körülmények romlása, valamint az eső és az erős szél kilátásai tovább súlyosbíthatják a helyzetet.

Este érkezett meg az NGO:

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Kövess a HunDub-on, Telegramon, Vk-n vagy a Twitteren!

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató