2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kötelezővé tette az NBA a himnuszt, miután Dallasban betiltották a meccsek előtt

A Dallas Mavericks NBA-csapat tulajdonosa nemrég bejelentette, hogy az idei hazai mérkőzéseik előtt nem játsszák le az amerikai himnuszt.

Mark Cuban tulajdonos többször is arra panaszkodott, hogy elege van a sportolókat érő kritikákból, amiért azért kapnak, mert Colin Kaepernick óta az amerikai himnusz alatt féltérdre ereszkedve tüntetnek a játékosok az amerikai faji egyenlőtlenségek ellen az NFL-től az NBA-ig.

Cuban korábban „himnuszrendőrségként” hivatkozott azokra, akik tiszteletlenségnek vagy hazafiatlanságnak titulálták azokat a sportolókat, akik féltérdre ereszkednek a himnusz alatt. Cuban döntése annak a fényében különösen érdekes, hogy közismerten jobboldali beállítottságú, republikánus üzletemberről (és csapatáról) van szó egy közismerten jobboldali államban, aki viszont a kezdetek óta nagyon hangos kritikusa volt Donald Trumpnak és az erősödő szélsőjobboldali hatásoknak a republikánus párt soraiban.

Az NBA gyorsan reagált, és azonnal kötelezővé tették a himnusz lejátszását meccsek előtt. Az indoklásban azt írják, hogy erre a nézők lassú visszaengedése és a hagyományok miatt volt szükség, de valószínűleg kifejezetten Cuban döntése miatt adták ki ezt a közleményt ilyen gyorsan. Cuban később a New York Timesnak annyit reagált, hogy elfogadja a liga döntését.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató