2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Dráma Brüsszelben: az idegbeteg Verhofstadt keményen nekiment von der Leyennek

Az Európai Parlament szélsőbaloldali pártcsaládjának vezéregyéniségénél, Belgium korábbi miniszterelnökénél, Orbán Viktor ősi ellenségénél betelt a pohár Brüsszel-ügyben.

Ugyan az Európai Parlamentben talán nincs is ember, aki jobban testesítené meg a homo bruxellianust, mint Guy Verhofstadt, a politikusnál elszakadhatott a cérna, mert hosszú perceken át ostorozta az uniós bürokráciát és Von der Leyent, amiért az Európai Uniót már szinte az összes szomszédja lehagyja vakcináltságban – lassan az arab országokat is beleértve.

A járványkezeléssel kapcsolatban megjegyezte:

Fiaskónak nevezem, mert az is. Két hónap után a vakcináltság mértéke Európában drámai mértékben alacsony. Átlagosan nem több mint az európai uniós polgárok 4 százaléka kapta meg az oltás első adagját.”

A korábbi kormányfő összehasonlítást is végzett:

Az Európai Unió egyébként világelső a vakcinák gyártásában, mégis hiány mutatkozik az ellátásban szinte minden tagállamban”

– mutatott rá a képviselő, aki vélhetően nem ismeri a kommunizmus a Szaharában jeligére hallgató viccet.

„Ez egy olyan hiány, amit hasonló mértékben nem tapasztalnak az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban. Amerikában a lakosság 10 százalékát beoltották már, Angliában a 20 százalékát.”

Verhofstadt beszédét ajánljuk szeretettel Jakab Petyának, aki szerint csak azért nem kapunk elsőosztályú, prémium EU-s vakcinát, mert „Orbán hazudik és lop is”.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató