2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Trump rendet vág a Republikánus Pártban

A volt elnöknek úgy néz ki nincs szüksége a Twitterre az odamondásokhoz.
 

Donald Trump kedden tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben a Republikánus Párt főemberér, Mitch McConell állította pellengére. A volt elnök nem hazudtolta meg magát sőt, a Kentucky állambeli szenátor ellen erősebb szavakat használt, mint amelyeket a demokratákkal szemben szokott.

 
 
„Zord, fanyar, mosolytalan politikai káder”

Trump McConnellt többek között „zord, fanyar, mosolytalan politikai kádernek” nevezte, akinek a vezetése alatt a Republikánus Párt „sosem lesz sem tisztelt, sem erős” szervezet.

Mint írta McConnellt a demokraták úgy verik át, mint annak a rendje, továbbá őt tette felelőssé a georgai szenátusi vereségért is.

A volt elnök ismét szóba hozta a választás tisztaságát. Szerinte a republikánusok azért is veszítették el Georgia államot, mert nem tartották fenn a választások integritását. Véleménye szerint sok georgiai republikánus azért szavazott demokrata szenátorjelöltre, vagy nem szavazott egyáltalán, mert elegük lett többek között a kormányzójukból, aki nem tett meg mindent a 2020-as elnökválasztásokkor a választás tisztaságának fenntartásáért.

A közlemény azonban nem merült ki puszta vádaskodásban.

A volt elnök ugyanis fogadalmat tett, hogy támogatni fogja McConnell minden ellenfelét ott, ahol az „szükséges és helyénvaló.”

Mint ismeretes, Mitch McConnell ugyan Trump felmentésére szavazott a második közjogi eljárás során, de mint mondta: ő a szavazatával az Alkotmányt védte, nem Trumpot. Emellett azt is állította, hogy Trumpé a felelősség a Január 6-án történt, halálos áldozatokkal járó kapitóliumi zavargásokért.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató