2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A migránsok gyerekei kerültek többségbe Milánó iskoláiban

Milánóban olyan negyedek jöttek létre, amelyekben az olasz nyelv eltűnt az utcákról, az iskolákból és az üzletekből.

Milánóban és környékén 105 iskolában, 65 általános- és 40 középiskolában a beiratkozott diákok több mint 50 százaléka külföldi állampolgárságú, és a tendencia folyamatosan növekszik, számolt be róla az Il Giornale.


 
Silvia Sardone tanácsos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az, hogy vannak olyan iskolák, amelyekben a bevándorlók többségbe kerültek, olyan helyzetet teremt, amely aláássa a tanulási morált. "Az, hogy a különböző etnikai csoportok a családban továbbra is a származási nyelvet beszélik, hozzájárulhat az olasz nyelv tanulásának lassulásához, ami mindenkinek hátrányos."
 
Silvia Sardone hozzátette, "a migráns többségű általános iskolák rangsorának élén áll a Paravia utcai iskola, ahol a diákok 94 százaléka migrációs hátterű. Ezt követik a Gasparri (80%), a Ravenna (75%), Crespi (75%), és Dressi (72%) utcai iskolák. A város külvárosi részében tehát, például San Siroban, Corvettoban, Comasinában, ahol a bevándorlók aránya nagyon magas, ott az intézményekben is többségbe kerültek a nem olaszok", folytatja.
 
A Paravia utcai általános iskola adatai meglepőek: szinte az összes diák külföldi. Itt a helyzet a középiskolákban is hasonló, ahol bevándorlók aránya 80 százalék.
 
Milánó külvárosában különösen rossz a helyzet, teszi hozzá Sardone. Kiemeli, "egyes területeken gettókat hoztak létre a bevándorlók, ami gátolja az integrációt". Így olyan negyedek jöttek létre, amelyekben az olasz nyelv eltűnt az utcákról, az iskolákból és az üzletekből, kommentálta Sardone.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató