2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Minden belga nőnek paprikasprayt kellene hordani a táskájában

Belgiumban illegálisnak minősülő paprika-sprayt húzott elő a zsebéből élő adásban a flamand szélsőjobbos párt, a Vlaams Belang vezetője, Tom Van Grieken.

A flamand VTM csatornán közvetített interjú során szóba került a flamand diákok által létrehozott másik szélsőjobboldali csoport, a Schild & Vrienden (Pajzs és Barátok) is, amelynek több tagja ellen folyik bírósági eljárás, mert Holocausttagadással, rasszista megnyilvánulásokkal és a fegyverviselésre vonatkozó törvény megsértésével vádolják őket. Tom Van Grieken a fegyverviselési törvény megsértését taglaló résznél húzta elő a zsebéből az illegális önvédelmi fegyvert és közölte, hogy akkor Belgium lakosságának jó nagy részét kellene perbe fogni, utalva arra, hogy Belgium lakosságának nagy része valamilyen tiltott fegyvernek minősülő eszközzel jár-kel, vagy rendelkezik. Majd hozzáfűzte, hogy Belgiumban minden nőnek kellene, hogy paprika spray legyen a kézitáskájában, sőt, törvényjavaslatot is fog az ügyben előterjeszteni, hogy ez törvényes lehessen.

A Schild & Vrienden tagjai által megosztott rasszista mémekkel kapcsolatban kijelentette, hogy bár szörnyűek és groteszkek, valamint saját pártjában nem tolerálna hasonlót, ugyanakkor a mémeket a csoport tagjai maguk között, privát szférájukban osztották meg, és ezért nem lehet őket bíróságon elítélni.

Forrás: Magyar Nemzet

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató