2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Elhallgattatnák a konzervatív műsorvezetőt Sorosék

Soros György amerikai tőzsdespekulánshoz köthető szervezetek megpróbálnak nyomást gyakorolni a Fox News nevű amerikai televíziócsatornára, hogy vegyék le a képernyőről az egyik legnépszerűbb műsorvezetőjüket. Erről maga az érintett beszélt. A Fox News régóta Soros célkeresztjében van.

A tavalyi elnökválasztás óta a Fox News nevű amerikai konzervatív televíziós csatorna támadások középpontjába került. A baloldali, liberális konkurens csatornák a január 6-án történt Capitoliumi ostromot követően egyenesen azt követelték, hogy a Fox-ot vegyék ki a kábelszolgáltatók a csomagjaikból.
 
A Fox már több mint egy évtizede beszámol Soros György tevékenységéről, éppen ezért nem véletlen, hogy a csatorna a tőzsdespekuláns célkeresztjében van már egy ideje. A tv-nél az egyik legnagyobb Soros-kritikus Tucker Carlson, a Tucker Carlson Tonight című műsor vezetője. Carlson egy héttel ezelőtt azt állította, hogy Soroshoz köthető csoportok támadják műsorát.
 
"Nem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy panaszkodunk. Utálunk a műsorról beszélni a műsorban. Ugyanakkor az elmúlt heteken, főleg az elmúlt 24 órában a Ford Alapítvány, Soros György, Michael Bloomberg, Jedd Bezos által pénzelt szervezetek intenzíven követelik, hogy szedjék le a képernyőről a műsort. Rámennek a hirdetőinkre és azokra a cégekre, amelyek a műsort a nézők otthonába eljuttatják", fogalmazott Carlson.
 
Mi több Carlson arról is beszélt, hogy Soros nemzetbiztonsági kockázat. A műsorvezető ezt abból vezette le, hogy az amerikai külügy rendezett egy online konferenciát, amely témája az volt, hogy a rasszizmus nemzetbiztonsági kockázat. A rendezvényen felszólalt a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egyik igazgatója is, Tom Perriello is.
 
"Ha őszintén összegezzük a nemzetbiztonsági kockázatokat, amelyekkel szembe nézünk, Soros György is valahol ott lehet a listán. Soros György gyengíti az országot, bocsánat, de ez igaz. Több országot meggyengített", fogalmazott, emlékeztetve, hogy Soros bedöntötte a fontot és Thaiföldön is akciózott.
 
Világosan látszik, hogy Soros Györgynek nem tetszik Tucker Carlson nyomulása.
 
Az OSF által támogatott MoveOn nevű szervezet honlapján fut egy petíció, amely címe "Állítsuk meg Tucker Carlsont - Fehér felsőbbrendűségű agenda a Fox News-on" (Stop Tucker Carlson - White Supremacist Agenda on Fox News).
 
"Állítsuk meg Tucker Carlsont abban, hogy támogassa és terjessze a Fox News fehér felsőbbrendű narratíváját. Szembesítsük a hirdetőket azzal, hogy ezt az agendát finanszírozzák", olvasható a petícióban, amelyet eddig 47 ezren írtak alá.
 
Azt is leírták, hogy "Tuckert le kell venni a képernyőről, a hirdetői pedig be kell fejezzék a gyűlölet finanszírozását."
 
Az OSF honlapja szerint a MoveOn Civic Action
 
2019-ben 150 ezer dollárt,
2018-ban 50 ezer dollárt,
2016-ben 25 ezer dollárt kapott.
 
Soros attól sem riadt vissza korábban, hogy beleszóljon ki jelenhet meg a csatornán és ki nem. Az egyik általa támogatott csoport azt követelte a Foxtól, hogy tiltsa Joe diGenovát, aki 2019-ben azt állította, hogy Soros irányítja az amerikai külügy nagy részét, illetve, NGO-knak dolgozó FBI ügynökök külföldi tevékenységét. Patrick Gaspard a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke azt állította, hogy ez nem igaz.
 
A Tucker Carlson elleni Soros-hadjáratban a Media Matters for America nevű szervezet is kiveszi a részét. A szervezetet 2004-ben hozták létre, 2010-ben Soros György 1 millió dollárt adományozott neki. Továbbá olyan Soros-által támogatott szervezetek tűnnek fel mögötte, mint a Tides Foundation, a Democracy Alliance, a Moveon.org és a Center for American Progress.
 
A Media Matters a listázástól sem riadt vissza, 2018-ban összegyűjtötte, hogy mely vállalatok Carlson legnagyobb hirdetői.
 
Sorosék áskálódása Tucker Carlson ellen azonban úgy tűnik bukásra van ítélve. A népszerű műsorvezető Tucker Carlson Originals címen új műsort kap a FOX Nation online streaming platformon.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató