2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Arra képzi a Coca-Cola a dolgozóit, hogy „kevésbé legyenek fehérek”

A Coca-Cola beismerte, hogy egyes dolgozói részt vettek egy olyan online képzésen, amely arra próbálta érzékenyíteni a hallgatóságot, hogy „kevésbé legyenek fehérek” – írta meg a Becker News.

Becker News szerint a képzési tananyagot pénteken mutatta be először Dr. Karlyn Borysenko szervezeti pszichológus, aki azon dolgozik a mindennapokban, hogy „véget vessen a kritikus fajelmélet faji szempontból megosztó ideológiájának”.

Sokáig kerülte a mainstream média és a baloldali csatornák az aktuális témát. Ám végül Chris Pandolfo, a Blaze Public Relations munkatársa kapott egy nyilatkozatot magától a Coca-Colától, amelyben elismerik, hogy felszólították a dolgozókat a szemináriumon való részvételre.

Megírták, hogy „befogadóbb” munkahely kialakítását szerették volna elősegíteni a tananyaggal, majd hangsúlyozták, hogy finomítani fognak a képzésen.

A lebukásukkal beismerték, hogy valóban célul tűzték ki az alkalmazottak agymosását.

A képzés megszervezője Robin DiAngelo szociológus volt, aki még könyvet is írt a fehérség elleni küzdelem hevületében White Fragility (Fehér Törékenység) címmel.

A félnapos indoktrinációs, érzékenyítős tanfolyamért egyébiránt 40 ezer dollárt kell fizetni az előadók számára.

A szemináriumon szó esett arról, hogy milyen érzés fehérnek lenni, hogyan lehet kevésbé elnyomónak, arrogánsnak, műveletlennek lenni, valamint bemutatták, hogy milyen lehet kevésbé rasszistának is lenni. Célul tűzték ki, hogy felszámolják a „fehér szolidaritást”.

Számos nagyvállalatnál napvilágra kerültek már hasonló indoktrinációs képzések, de egyre több kutatás bizonyítja, hogy ezek nem váltják ki az emberekben a kívánt hatást. Nem csökken a kényszer hatása miatt a rasszizmus, a fehér dolgozók ugyanis azt a következtetést vonják le, hogy kevesebb probléma érheti őket akkor, ha kevesebbet érintkeznek a színes bőrűekkel. Továbbá még kevesebb színes bőrűt vesznek fel, vagy léptetnek elő.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató