2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Parizeres Jakabnak Dömötör vitte be a kegyelemdöfést: "Ön egy kis alamizsnáért most eljátssza a botos ávós szerepét" - Videó

Szócsatát vívott egymással Jakab és Dömötör Csaba a hétfői vitán.

A parizeres képviselő újabb előadása kimerült a "lopásban".

 Tavaly megszavaztuk a felhatalmazási törvényt? Megszavaztuk. Visszaéltek a hatalmukkal? Piszkosul. Módosították a választójogi törvényt, hogy az ellenzék ne tudjon 2022-ben két listán indulni. Mi köze van a listák számának a válságkezeléshez? Jobb ez így Önöknek, mert könnyebben lehet moslékkoalíciózni? – kérdezte Jakab. 

– Ne nagyon építsen a kormány arra stratégiát, hogy egy közös listán az ellenzék könnyebben össze fog veszni. Mi kinőttünk az óvodából, szemben Magyarország nagycsoportos miniszterelnökével, aki legutóbb itt a parlamentben mit csinált... A miniszterelnök közben tíz évvel ezelőtti Jakab-idézeteket és 15 évvel ezelőtti Gyurcsány-idézeteket olvasgatott fel. Ez lenne a dolga Magyarország miniszterelnökének a válság kellős közepén? Régi Jakab-idézeteket tanulmányozni? Ennyi erővel tanulmányozhatná a Szájer-féle Alaptörvényt is, nemde? - keménykedett a Jobbik elnöke.

A Fidesz soraiban van egy betegség, ami ragályosabb, mint a koronavírus, úgy hívják, hogy lopás. Nem tudnak neki ellenállni. Nem megy. Tavaly, amikor megszavaztuk Önöknek a felhatalmazási törvényt, azon nyomban elkezdték kipakolni a pénzt a gazdaságvédelmi alapból a haverok és a rokonok zsebébe. Az alap 80 százalékát magukra költötték, de még ez sem elég Önöknek – mondta a Jobbik elnöke. – Kell egy vakcina a lopás, hazudozás, a gőg, a hatalmi arrogancia ellen is. Ígérem, ki fogjuk fejleszteni ezt a vakcinát, a nép fogja beadni Önöknek – zárta a felszólalását az elmebeteg Jakab.

Dömötör Csaba mesterien tette helyre Jakabot:

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kivégezte Jákobot:

– Az őszödi szemkilövető összetákolta a baloldali koalíciót. Jól láthatóan kialakult egy munkamegosztás a baloldalon: Önre hárult az agresszív nyilas, vagy agresszív ávós szerepe. Önnek kell gyűlöletet kelteni. Ez dicstelen szerep, de ahogy elnézem, Ön még élvezi is. Pártja, egy egykor volt nemzeti párt viszont nem fogja élvezni: Gyurcsány ugyanúgy fogja bedarálni a Jobbikot, ahogy korábban az MSZP-t is – mondta Dömötör, majd Orbán Viktor múlt heti beszédéhez hasonlóan ő is idézgette Jakab Péter korábbi, Gyurcsányt roppant keményen bíráló mondatait.

– Ön egy kis alamizsnáért most eljátssza a botos ávós szerepét. Nem tud annyi párizsi mögé bújni, annyi krumplit lóbálni, hogy elfedje: tönkretettek egy jobboldali pártot, és elszegődtek egy posztkommunista milliárdoshoz

 – mondta Dömötör.

Az egész vita itt megtekinthető:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató