2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Pikó András több mint 3 milliárdot herdált el a józsefvárosiak pénzéből

Hárommilliárd forinttal több lenne ma Józsefváros kasszájában, ha nem vette volna át a kerület vezetését a lúzer Pikó András. Ám az egykori klubrádiós hírolvasó tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígért, amivel becsapta a kerületieket, mert csak rombolást hozott Józsefvárosra.

Közösségi oldalán azzal dicsekszik Pikó, hogy a baloldali sáskahaddal mennyit „spóroltak” a kerületnek. A balfácán polgármester szerint 500 millióra tehető az összeg, amit megtakarítottak egy év alatt. Ezzel próbálja meg elfedni azt a sok rombolást, ami a nevükhöz köthető.

De nézzük, mit is tett Pikó Józsefvárosért:

  1. Elherdálta a Kocsis Máté által kilobbizott állami fejlesztési forrásokat, amivel 1,125 milliárd forinttal károsította meg a kerületet.
  2. Elvesztegette a kerület káptalanfüredi üdülőjére nyert kormányzati támogatást, ezzel 1,7 milliárd forintot hajított el, aláásva ezzel a józsefvárosi gyerekek balatoni üdülését
  3. Annak érdekében, hogy kifizesse a haveri körét a korábbi 2 helyett 6 bizottságot hozott létre, aminek köszönhetően 150 millió forinttal emelkedtek a politikai költségek.
  4. A menzabotrányként elhíresült közétkeztetőváltással nemcsak korrupciógyanúba keverte az önkormányzatot, hanem veszélyeztette a kerületi idősek és gyerekek étkeztetését is. Az üggyel kapcsolatos közbeszerzési bírságok összege 60 millió forintra rúg. Eddig!
  5. Több mint 30 milliót költött eddig ügyvédi, tanácsadói szerződésekre.

A Pikó okozta rombolás tehát több mint 3 milliárd forintra rúg. És ez csak a forintosított károkozás. A balfácán polgármester a döntéseivel is a kerület lezüllesztésén fáradozik.

  • Bezáratta a kerület ikonikus kulturális intézményeit: a Józsefvárosi Galériát és a Zászlómúzeumot, valamint a H13 vállalkozásfejlesztési központot.
  • Karácsony Gergellyel további hajléktalanokat költöztetett a kerületbe, amely egyébként is erősen leterhelt ezen a téren
  • A közbiztonság felszámolásán fáradozik: a polgárőrség ellehetetlenítésével, a közösségi együttélési szabályok lazításával
  • Hallgatásával cinkosává vált Karácsony Gergelynek, aki lefújta az Orczy tér indulás előtt álló felújítását

Forrás: Ferencjozsef.blog.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató