2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ellenzéki vergődés: Titokban saját alagutat épít Orbán a Puskás Aréna alá

„Az utóbbi harminc évben példátlan lépésre szántam el magam, amikor úgy döntöttem, hogy egy, a kormány által titkosított információt most a nyilvánosságra hozok. Tegnap reggel egy olyan papírt adtak a kezembe, amely szerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar magának építeni a Puskás Stadionba kétmilliárd forint értékben. Ez a terv azért az én kezembe került, mert a Nemzetbiztonsági Bizottságon keresztül akarták ezt a beruházást sok évre titkosítani, elkerülve a botrányt, amit ez a hír okozhat” – kezdte Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és egyben a Jobbik egykori alelnöke a Facebookon.

 

Stummer nem kevesebbet állít ezek mellett, mint hogy ő azonnal megpróbálta visszaverni a tervet, és közölte, hogy nem engedi napirendre venni a keddi bizottsági ülésen. Állítása szerint ezután – akarata ellenére – mégis napirendre került a tervezet, sőt, nemcsak odakerült, hanem állítása szerint át is ment.

Lapértesülések szerint a Fidesz-KDNP négy képviselője (Halász János, Hubay György, Lezsák Sándor, Móring József) szavazott igennel a keddi bizottsági ülésen, míg Stummer János (Jobbik), Ungár Péter (LMP) nem támogatta a javaslatot, és az ülésről távol maradó Molnár Zsolt (MSZP) az LMP politikusát hatalmazta fel, hogy nemmel szavazzon.

 

Mint a videóban mondja, neki nem maradt más lehetősége, mint tájékoztatni az embereket a történtekről. Azt mondta, a jogi és politikai következményekkel tisztában van. 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató