2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Gyurcsány is megjelent - Gulácsi bejegyzése alatt még mindig megy a kommentháború

Egy volt válogatott játékos, Pomper Tibor, Kötter Tamás, Budaházy Edda, Back Zoli (Kárpátia) és Pilhál Tamás is reagált

Óriási vihar kavart Gulácsi Péter kedd délutáni Facebook-posztja. Nem túlzás, a magyar labdarúgó-válogatott hálóőre „belefújt a nullás lisztbe”, amikor a szivárványcsaládokról értekezett. 

Emlékeztetőül: a kelet-németországi RB Leipzig kapusa azt írja, hogy lassan másfél évtizede külföldön él, ezért rengeteg emberrel találkozott. „Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, hogy attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerencia mások iránt” – olvasható a bevezetésben.

„Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember” – folytatódik a bejegyzés, amelyet Gulácsi így zár: „Én kiállok a szivárvány családok mellett! Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!”

A nemzetközi sportéletben szinte mindennapos, itthon azonban szokatlan felszólalás nagy vitákat generált a kommentfalon. Megszólalt Gyurcsány Ferenc, Osváth Zsolt, és Kötter Tamás is.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke például egy kommentelő felvetésére reagált, miszerint az esti M1 híradóban szerinte már úgy fogják bemutatni Gulácsit, mint a DK miniszterelnök-jelöltje.

Íme, Gyurcsány reakciója:

Hozzászólt egy volt focista, Pomper Tibor, aki a '90-es és 2000-es években többek között a Ferencvárosban, a Honvédban és a Győrben rúgta a labdát, fogadási botrányokba is keveredett, amelyekről őszintén beszélt a Trollfoci májusi videójában.

Pomper csatolt egy múlt héten, a Leipzig-Liverpool meccsen készült képet, ahol Gulácsi éppen belegabalyodik a hálóba. A fotóhoz annyit fűzött:

„Itt verhetted be a fejed! Jobbulást!”

Kissé szofisztikáltabban szólt hozzá Kötter Tamás konzervatív író, aki megpróbált érvekkel rámutatni arra, hogy „a család az család” szlogen mögött mennyi tartalom is rejtőzhet.

 

„Az érettségin, ha valakitől megkérdik, hogy mi a feudalizmus, akkor szerinted hányast kap, ha ezt válaszolja: a feudalizmus az feudalizmus. Egy fogalmat saját magával nem lehet megmagyarázni. Ezt hívják ostobaságnak. Értem én, hogy ez egy trend, de ha már nem mersz ellene szólni, akkor legalább ne szajkózd velük ezt a... (inkább nem írom le hogy mit)” – olvasható Kötter kommentjében.

A Pestisracok.hu újságírója is megosztotta a véleményét Gulácsi falán:

Back Zoli, a Kárpátia gitárosa is reagált:

Budaházy Edda:

Bede Zsolt egy Grosics idézetet ajánlott Gulácsinak:

„A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban. Ez egy íratlan törvénye a közösség képviseletének, és ez nemcsak a sportra, hanem a világon minden másra igaz.”

 

A kommentek egyébként rendkívül sokszínűek. Az első reakciók negatívak voltak, sok ember arról írt, hogy nem látná szívesen többet a válogatott kapujában Gulácsit, míg mások azon elmélkedtek, vajon őszinte volt-e ez a kiállás, netán kényszer hatására cselekedett a sportoló.

Ezután azonban megjelentek azok, akik védelmükbe vették Gulácsit, és elismerésüket fejezték ki a bejegyzésért.

Forrás: Mandiner nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató