2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Megszólalt Hrutka János: ne buzizzon senki, kövessék ki Gulácsit, ha nem tetszik valami

A szivárványcsaládokért kampányoló Gulácsi Pétert védte a korábbi válogatott focista.

Azt írja, hogy akinek nem tetszik, az kövesse ki a Facebookon a kapust. Egyébként Hrutka is kampányolt már a tenyerével a szivárványcsaládok mellett.

Ezt tette közzé a közösségi oldalon:

Bekapcsol a gép, megnyílik ablak, betölt a közösségi tér. A magyar kapus óriás képe, üvöltése tölti be a monitort. A „Roten Bullen” kommunikál, elemez, felemel: „Gulácsi ebben a szezonban: 11 kapott gól nélküli mérkőzés!” Wooow!

 

Örül a szív, boldog, aki magyar, egy újabb szezon, ahol egy honfitárs kiemelkedő teljesítményéről beszélhetünk. Sikerről, mely Németországban sem terem minden veteményesben.

 

Az ujj arrébb csúszik, egeret fog, kattint, átkattint a kiemelkedő oldalára. Családi, meghitt kép, kéz felemel, rajzot rejt, valamiért úgy érzi, most van itt az ideje.

 

„Ma a bilincses millióknak

Éhnyavalyás, kínos élete gyászol

S újra megátkoz téged”

 

Az ember nem hisz a szemének: aki még tegnap tapsolt, éljenzett, az ma csoportot hoz létre, takarodj jeligére, a másik csalódik, van, aki szerint beszervezés történt, de többek szemében szégyen a tett és maga a posztgazda is, vissza is kellene mondani a válogatottságot. Agymosodát, a Liverpool elleni mérkőzésről fejsérülést emlegetnek, de logikus alternatívaként akár fel is vehetné a német állampolgárságot. Egyesek a véleményt vírusként aposztrofálják, s megfelelő vakcináért kiáltanak, mások ostobának, degeneráltnak becézik, bohócnak titulálják.

A kedvencek viszont kétségkívül a kikövetők és az ezek után válogatott mérkőzésre sem járok. 

Felállás, egyperces néma gyászszünet.

 

„Megmutatjuk egymásnak

Gyűlölet-szító, nehéz sebeinket

S bosszura hívjuk a sziveink.”

 

Pedig a vörös bikák hálóőre ma is ugyanaz a 30 éves fiú, aki tegnap volt, aki 36-szor szerepelt a magyar válogatottban kitűnően, aki 153 Bundesliga mérkőzésen eddig 52-szer gólt sem kapott, aki osztrák bajnok, kupagyőztes, Magyarországon az év játékosa, Németországban a legjobb kapus. A mai magyar labdarúgás egyik kiemelkedő alakja, aki első magyarként szerepelt Bajnokok Ligája elődöntőben, akinek nagy mértékben köszönhető, hogy nem csak külföldi csapatoknak és játékosoknak tapsolhatunk a június 11-én kezdődő kontinensviadalon. 

Mi változott? – semmi! Gulácsi Péter elmondta szabad véleményét. 

 

„Ma is Gyülöletet ünneplünk,

Miként tegnap, holnap és újra-újra,

Gyülöletet és Harcot”

 

Ez maradt nekünk, „csalárd legenda, álszentség”, egy vélemény elfogadásának a hiánya, szitok, földig tiprás, lábtörlés, kifordulás, elborulás. Velünk vagy ellenünk? – mert, ha szeretnél tapsot, vállveregetést, elismerést, akkor nem lesz elég Ronaldo hárított ziccere és egy Mbappé közeli bombánál vagy Werner kontránál bemutatott bravúr, a sok kapott gól nélküli összecsapás, a gondolataidat is akarjuk!

 

Pedig sokszor elég lenne csak egy csendes kattintás: kikövetés.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató