2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A Jedermann kávézó havi bruttó 88 ezer forintra jelentette be a dolgozóit - újabb balliberális álhír bukott meg

Az Index és a HVG is közölte az álhírt

"Drága vendégeink!
Nagy és örömteli a mai nap a Jedermann életében!
105 nap után végre megérkezett a bértámogatás!
Nem sok, de legalább megjött!
Ma ünneplünk, durranjanak hát a pezsgős üvegek!
És itt köszönjük teljes szívből, amit tőletek kapunk folyamatosan, bátorítást, üzeneteket, leveleket, helyszínen és banki átutalással adott támogatásaitokat (immár több mint 500.000 ft-ot adtatok össze)!
Novemberben úgy számoltunk február 1-ig bírjuk majd. Nektek hála, ha nem változik semmi, május 1-ig biztos megleszunk valahogy! Mind a tizennégyen!
Jedermannnak lennie kell és kész!"

Ezt a hazugságot sikerült közzétenniük.

Fel is kapták a "független", ballilberális médiában.

A baloldali propagandasajtó - többek között az Index és a HVG - egy pesti kávézó valótlanságait felhasználva generált álhírt a bértámogatási összegekről. A Fővárosi Kormányhivatal részletes választ küldött az Origónak.

Egy budapesti kávézó a kapott bértámogatásokkal kapcsolatban valótlanságokat közölt több baloldali lappal. Az utóbbiak természetesen mindenféle kritika nélkül vették át az álhírt, és persze terjesztették is azt.

A híradásokban szereplő cég

A SAJTÓBAN MEGJELENT ÉRTESÜLÉSEKKEL SZEMBEN NEM NOVEMBERBEN, HANEM 2021. FEBRUÁR 5-ÉN ADTA BE

ágazati bértámogatás iránti kérelmét Budapest Főváros Kormányhivatalához 12 főre – mondta az Origo kérdésére a kormányhivatal. A kérelem és a csatolt mellékletek megfeleltek a jogszabályi és a támogatásról szóló hirdetményben foglalt előírásoknak, tehát az állításokkal szemben hiánypótlásra vonatkozó végzést sem küldtek ki nekik.

A TÁMOGATÓ DÖNTÉS EGY HÉTEN BELÜL, 2021. FEBRUÁR 12-ÉN MEGSZÜLETETT, AZT 2021. FEBRUÁR 15-ÉN KÜLDTÉK MEG A CÉGNEK

- tették hozzá.

A 12 munkavállaló után járó 2.118.000 forint támogatást 2021. február 23-án számfejtették, azt a munkáltató számláján 2021. február 24-én jóváírták.

A kávézó dolgozói havonta mindössze 44 ezer forintot kaptak, ami azt jelenti, hogy átlagosan havi bruttó 88 ezer forintra voltak bejelentve. Tehát naponta átlagosan kevesebb mint 4 órában, többségük esetében minimálbéren foglalkoztatták őket".

Volt olyan, a kérdéses céggel azonos munkavállalói létszámmal támogatást igénylő munkáltató, akinek 11,5 millió forintot fizettek ki.

 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató