2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A női fociválogatott támadója is kiállt a szivárványcsaládok mellett

Jakabfi Zsanett kétszeres BL-győztesként és hatszoros német bajnokként üzente meg, hogy nem ért egyet az örökbefogadás szabályainak szigorításával.

Nem csak a férfi labdarúgó válogatott kapusa, de a női válogatott 62-szeres tagja is kiállt a szivárványcsaládok mellett: Gulácsi Péter után a 2009 óta Németországban focizó Jakabfi Zsanett is feltöltött Instagramra egy képet, amin a mára egyezményessé vált, tenyérre rajzolt szimbólummal jelzi, hogy “a család az család.”

Jakabfi a magyar válogatotton kívül is villogott sportkarrierjében: a Wolfsburggal hatszor nyerte meg a női Bundesligát és a Német Kupát, kétszer pedig a Bajnokok Ligáját.

A Család az család elnevezésű kampány decemberben indult el a közösségi médiában, azután, hogy az Országgyűlés Alaptörvényben rögzítette, hogy az anya nő, az apa férfi, és szigorította az örökbefogadás szabályait.

A 31 éves támadó múlt decemberben jelentette be, hogy 62 mérkőzés után lemondja a magyar válogatottságot, és nem lép többet pályára a nemzeti csapatban. Az idény végén végleg visszavonul, és klubszinten sem folytatja profi pályafutását.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zsanett Jakabfi (@zsanettjakabfi) által megosztott bejegyzés

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató