2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Március 15-ig maradnak a jelenlegi korlátozások

Jelenleg tart a kormányinfó. Gulyás Gergely osztotta meg a legújabb információkat.

A harmadik hullám elérte Magyarországot, az elkövetkező egy-két hétben drámaian romlani fognak a számok itthon - mondta miniszter. A következő két hét kifejezetten nehéz lesz - mondta Gulyás.

A KORLÁTOZÁSOK MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL DÖNTÖTT A KORMÁNY MÁRCIUS 15-IG.

Gulyás nagyon keményen nekiment az oltásellenes polgármestereknek

Gulyás szólt arról is, hogy a nemzeti konzultáció eredményeképpen döntenek majd a korlátozások esetleges feloldásáról. A korlátozások fokozatos enyhítéséhez akkor jutunk közelebb, ha felgyorsul az oltások folyamata. Ezen és a jövő héten annyi embert tudunk beoltani, amennyit korábban – mondta Gulyás. A baloldali pártok oltásellenesek, és ennek az az oka, hogy a járvány elhúzódásával több esélyt látnak a hatalomra kerülésre - tette hozzá. A legszomorúbb politikai fejlemény, hogy baloldali polgármesterek hívnak fel az oltóanyagok bojkottjára - mondta a miniszter.

Emberi életeket tesznek ezzel kockára".
Gyurcsány Ferenc és pártja emberek életével játszik

Ma különösen Gyurcsány Ferenc és pártja emberek életével játszik - mondta Gulyás. 2 millió 460 ezren regisztráltak eddig az oltásra - ismertette a miniszter.

Több mint 400 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt

A nemzeti konzultációt több mint 425 ezren töltötték ki. Március közepéig van lehetőség kitölteni - ismertette a miniszter.

39 milliárdnyi bértámogatást fizettek ki
 

Gulyás elmondta, hogy a bértámogatások továbbra is érvényben maradnak. Az utóbbiak esetében a fennakadásokon túl van a kabinet, és naprakészen tudják kifizetni a támogatásokat.41 milliárd forintos igény érkezett be,

és ebből 39 milliárd forintot fizettek ki.
 
Így lehet legyőzni a harmadik hullámot
 
Egy nehéz időszak után Magyarország vissza tud térni a növekedési pályára - mondta Gulyás. Reméli, hogy ez a jövőben valóság lesz. Egy éve kell elszenvedni a korlátozásokat, és Gulyás reméli, hogy a harmadik hullámot sikerül legyűrni az oltások révén is.

 

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató