2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Ujhülye: Az ellenzéki front 2022-ben választást fog nyerni

Az MSZP-s politikus az uniós mentőcsomagról is beszélt az ATV-ben.

„Akkor önök végül is azt a munkát kívánják elvégezni, amit amúgy is el kell végezni a kormánynak. Miért?” – hangzott el a kérdés az ATV műsorában. „Azért, mert a kormány meg fogja spórolni. Ismerjük ezt a kormányzatot” – felelt Ujhelyi. A Marshall-segélyhez viszonyította az EU-s mentőcsomagot, de erről Magyarországnak nem szabad lemaradnia, ezért a pénzhez kötött feltételeket ő maga teljesíti.

Állítása szerint objektív leveleket küldenek Komjáti Imrével minden egyes szakmai szervezetnek, érdekképviseletnek, melyben javaslataikat kérik, hogy mire költenék az 5400 milliárd forintnyi európai újjáépítési forrást Magyarországon.

Tudom azt, hogy nagy vita lesz. Felvállalom.”

– jelentette ki az MSZP európai parlamenti képviselője.

A műsorvezető a következő szavakkal biztatta interjú alanyát: „Tessék hatalomra kerülni! Mindaddig amíg a Fidesz van kormányzati pozícióban, addig őt megilleti az a jog, hogy a rendelkezésre álló forrásokat úgy ossza el, ahogy ő (...) mert erre kaptak felhatalmazást.”

Ujhelyi:

„Az ellenzéki front – ahogy én hívom magunkat – 2022-ben választást fog nyerni, csakhogy addigra az Európai Bizottság és a Magyar kormány között megkötődik az a szerződés, hogy mire tudjuk elkölteni ezt az irdatlan pénzt.” 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató