2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Dráma: Iványi azt mondja, hogy ez már fasizmus, jövőhéten meg is mozdulnak

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség jövő héttől megmozdulásokat szervez, hogy visszanyerjék törvényes státuszukat.

Online sajtótájékoztatón jelentette be az ex-SZDSZ-es Iványi Gábor, jövő héttől országos megmozdulásokat szervez a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, mert elfogadhatatlannak tartja azt, ahogyan a kormány bánt vele az elmúlt évtizedben. Iványi szerint jelképes az egyház küzdelme, és utoljára a fasizmus idején próbálták meg a mostanihoz hasonló törvényekkel egy kézben koncentrálni a hatalmat.

“El akarjuk érni, hogy Magyarország visszatérjen a törvényes, tisztességes, emberséges útra, hogy azt a státuszt, amit 1973 és 1981 között az egypártrendszerben kiharcoltunk, hogy bevett és elismert egyház vagyunk, visszakaphassuk és háborítatlanul végezhessük a szolgálatunkat” – mondta a gyurcsányista lelkész, akinek egyháza online petíciót is indított azért, hogy visszaállítsák egyházi státuszukat.

Iványi szerint “nyilvánvalóvá vált, hogy a NAV-on keresztül a magyar kormány milyen támadásokat indít”, de azt is elárulta, az embereknek köszönhetően az elmúlt hónapokban csaknem hatmillió forint gyűjtöttek össze.

Az Oltalom Karitatív Egyesület hétfőn jelentette be, hogy a NAV összesen 246 131 000 forintnyi hátralékot terhelt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számlájára. A kiszabott összeg jelentős része (90 millió forint) késedelmi díj. Iványiék álláspontja szerint azért nem tudják kifizetni a tartozásaikat, mert ők sem kapják meg a magyar államtól nekik járó támogatásokat - írja a "független" HVG.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató