2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Jó a műsor: a kommunista Mellár választókerületében is indít egy jelöltet a Momentum

Fortyog a moslék

Nemes Balázst indítja a Momentum Mozgalom a Baranya 1-es választókerületben az ellenzéki előválasztáson – mondta Fekete-Győr András pécsi sajtótájékoztatóján csütörtök délután.

Nemes jelenleg a pécsi önkormányzatnál dolgozik innnovációért, ifjúságért és testvérvárosi kapcsolataiért felelős biztosként, illetve ő a Momentum városi elnöke. A politikus már indult a 2018-as országgyűlési választáson is, az 1-es körzetben. Akkor 1011 szavazatot kapott, ami 1,81 százalékos eredményt jelentett.

A körzetet akkor a független Mellár Tamás nyerte, Csizi Péter fideszes képviselőt váltotta a parlamentben, a két politikus között 1296 szavazat különbség volt Mellár javára.

A Baranya 2-es választókerületben a párt Péderi Tamást indítja, ahol jelenleg a fideszes Hoppál Péter az egyéni országgyűlési képviselő.

Momentum Mozgalom két olyan fővárosi választókerületben is indít jelöltet az előválasztáson, amelynek ellenzéki képviselője van: az LMP-s Csárdi Antal és a szocialista Tóth Csaba készülhet a megmérettetésre - írja a HVG.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató