2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kamu Geri másfél millió vakcinát kér a kormánytól, majd ő beoltja Budapestet

A koronavírus harmadik hulláma miatt a főpolgármester emlékeztetett, hogy Budapesten még az eddigieknél is jobban oda kell figyelni, mert a romló járványadatok akár azt is eredményezhetik, hogy újabb szigorításokat vezetnek be. 

„A várva várt könnyítések helyett sajnos inkább arra kell felkészítenünk magunkat, hogy az emberéletek védelme és az egészségügy működőképességének megőrzése érdekében további korlátozások lehetnek indokoltak” – írja Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

 

A főpolgármester szerint van néhány dolog, ami azonnali cselekvést kíván. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy fel kell gyorsítani az oltási folyamatot, de addig is növelni kellene a tesztkapacitást ingyenes teszteket biztosítva. Tovább fel kellene függeszteni, vagy akár leállítani az orvosok jogállásával kapcsolatos folyamatot. Karácsony Gergely szerint itt lenne az ideje annak is, hogy a kormány újabb támogatási formákat dolgozzon ki a bajba jutott vállalkozásoknak. De azt is fontosnak tartaná, hogy tovább könnyítsenek az otthoni munkavégzés feltételein.

A bejegyzés végén hangsúlyozza, hogy az önkormányzatok készen állnak az együttműködésre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató