2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Olaszországban nagyszabású nyomozás indult illegális migráció elősegítése miatt

A balkáni útvonal felől érkező illegális bevándorlókat is segítette az egyik, magát önkéntes egyesületnek valló szervezet, mely ellen nyomozást rendeltek el egy nagyszabású akció keretében Olaszországban.

Egy magát önkéntes egyesületnek beállító csoport ellen eljárást indított a trieszti ügyészség illegális bevándorlás segítése és bűnsegédlet miatt.
 
A Linea d'Ombra egyesületet 2019-ben alapították Triesztben. Célja, hogy forrásokat gyűjtsön a migránsok támogatására a balkáni útvonal mentén és bárhol, ahol szükség van segítségre.
 
A nyomozók csütörtökön házkutatást tartottak az egyesület vezetőinek lakásán, amely egyben a szervezet központjaként is működött. Lefoglalták a könyvelést és a tagok telefonjait; mintegy harminc gyanúsított ellen folyik az ügyben jelenleg nyomozás.
 
A Linea d'Ombra alelnöke, a 84 éves Gian Andrea Franchi a Redattore Sociale-nak nyilatkozva azzal védekezett, hogy a szervezetük nem vett részt embercsempészetben, kizárólag a Balkánon és az Olaszországban lévő migránsokat segítették. Ellene illegális bevándorlás elősegítése jogtalan haszonszerzés céljából miatt folyik eljárás.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató