2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kamu Geri egy olasz lapnak dicsekedte el, hogy ő lenne a legnépszerűbb jelölt a moslékok közül

A főpolgármester most sem árulta el, hogy indul-e az előválasztáson.
 
 

Karácsony úgy gondolja, hogy az EU-nak végre fel kéne ismernie,

kik az ellenfelei és kik a szövetségesei Magyarországon.

Kiemeli, hogy az EU azért bánik ilyen enyhén Orbánnal, mert a német ipari lobbinak érdeke a kiegyensúlyozott kapcsolat az országgal.

A politikus az előválasztásról elmondta: ez nem csak, hogy az ő találmánya volt, de ő az első politikus, aki egy előválasztás eredményeként tudott aztán egy választást megnyerni.

A kérdésre, hogy elindul-e akkor most ő maga is a miniszterelnök-jelölti versenyen, azt válaszolta, hogy ennek még nincs itt az ideje.

De a közvélemény-kutatások alapján – amelyek szerint ma ő lenne a legnépszerűbb jelölt Jakab Péter Jobbik-elnök előtt – elismerte, hogy „széles támogatottságot” tudna maga mögött kialakítani, ha vállalja az indulást. Azért is tartja fontosnak a kormányváltást, mert Budapestet a jelenlegi kormány szerinte kivérezteti: „Nem elegendő Budapest főpolgármesterének lenni, kormányozni is kell tudni a várost” – ennek pedig egy kormányváltás az előfeltétele.

A Domani újságírója Karácsonynál rákérdezett arra is, hogy miként értékeli Matteo Salvini római kormányzati részvételét.

A főpolgármester részben félreérthette a kérdést

– és a helyzetet –, elvégre nem arra reagált, hogy ezáltal Salvini megszelídülni látszik. Úgy látja inkább, hogy Salvini kormányzati részvétele is annak lenne a bizonyítéka, hogy „az illiberalizmus nem csak magyar jelenség”, és ez ellen is védekezni kellene jobban.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató