2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Republikon: stagnál a Fidesz, erősödött a Jobbik, győz az összefogás

A Fidesz–KDNP támogatottsága a tavaly év végi csökkenés után 2021 elején stabilizálódott, a Jobbik támogatottsága pedig valamennyivel nőtt, derült ki a Republikon Intézet februári pártpreferencia-méréséből.

A reprezentatív kutatás szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága 30 százalékon áll, ahogy januárban is, a DK minimális csökkenéssel, 10 százalékkal a második, a Momentum 9 százalékkal a harmadik, a két százalékpontot erősödő és így már 8 százalékos támogatottságnak örvendő Jobbik pedig a negyedik. Utánuk jön az MSZP 6 százalékkal, míg a Párbeszéd, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom egyaránt 1-1 százalékon áll a teljes népesség körében.

A pártválasztók körében a Fidesz 46, a DK 15, a Momentum 13, a Jobbik 11 százalékon áll. Itt is a Jobbik nőtt a legnagyobbat egy hónap alatt, januárban még csak 8 százalékuk volt.

A Republikon elemzése szerint a Jobbik erősödése mögött Jakab Péter határozott jelenléte áll. 

Ami pedig még kiderült: az együttműködő ellenzéki pártok továbbra is némi fölényben vannak a Fidesz–KDNP-vel szemben mind a teljes népesség (35 és 30 százalék), mind a pártválasztók körében (51 és 46 százalék).

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató