2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Jobbik szerint régebben került be a füstbomba az épületbe, a kollégájuk csak leltározott

Füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában szerdán - tudta meg az MTI. A Jobbik közleményben tudatta, hogy "vétlen" kollégájuk kezében indult be egy füstgránát.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében "beindult" egy füstgránát. Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett - mondta a sajtófőnök. Hozzátette: az intézkedési jogkörrel rendelkező V. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen vizsgálják az esetet, az elkövetőket a rendőrök visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van.

A Jobbik közleménye szerint "vétlen" kollégájuk kezében indult be egy füstgránát, egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor a kerülhetett az épületbe.

A füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, ezért okkal feltételezhető, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba.

A jobbikos kolléga leltározás közben akadt rá a füstgránátra.

 Mivel nem sejtette mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, "óvatlanul nyúlt hozzá". Nem sérült meg senki, csupán vagyoni kár keletkezett, amit az időközben beindult oltóberendezés okozott- írták.

A leltározó kollégák lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem keletkezett nagyobb kár, ugyanis a beindult füstgránátot azonnal kihelyezték az ablakpárkánya. Segítséget is ők kértek az őrszolgálattól - áll a közleményben.

Az Országgyűlés Irodaháza az Országgyűlési Őrség által védett létesítmény, szigorú beléptetési rendszerrel, ezért érthetetlen, hogy egy ilyen eszköz miként és hogyan csúszhatott át annak idején az ellenőrzésen. A vétlen fiatalok tanúkénti meghallgatása folyamatban van - tudatta közleményében a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató