2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A Néppárt mára ott tart, hogy lassan a Dobrev Klánt is balról előzi

Rákay Philip írása

„Ti magyaráztok nekünk konzervativizmusról? Azt nem tudnátok körülírni, kik vagytok..” – kezdi legújabb bejegyzését közösségi oldalán Rákay Philip. Majd így folytatja: azért van annak egy sodrása, amikor a Gyurcsány, Dobrev, Fekete-Győr, Jakab, Szél, meg Márki-Zay félék próbálják izgatottan elmagyarázni nekünk, mit is jelentenek a patrióta, nemzeti értékek, s hogyan kellene megélni, képviselni azokat egy egykor volt, konzervatív pártcsaládon belül. Csak halkan kérdezem: ti aztán honnan a fészkes fenéből tudnátok? A szüleitek meséltek erről? Ja, ők biztos nem…

Netán a globalista, nyugati hálózati elvtársak politikai gyorstalpalóján hallottatok a konzervativizmusról? Pontosabban annak kiröhögéséről, lebontásáról, na meg persze arról, hogyan is kell szisztematikusan felhígítani, összekutyulni mindent…– írja Rákay Philip. Mindazt, ami egykor valódi konzervatív érték, a nemzetállamok Európája volt. Mindazt, ami fénykorában – az alapító atyák nemes szándéka szerint – az Európai Néppárt is volt. Sajnos jogos a múlt idő: volt. A hálózat ugyanis kitartó munkával teljesítette a küldetést, s a Néppárt mára ott tart, hogy lassan a Dobrev Klánt is balról előzi.

De miért kellene a Fidesznek ehhez asszisztálnia? – teszi fel a kérdést a volt műsorvezető. Hol van az megírva, hogy amíg a világ forog, addig ugyanabban az – alapértékeit tekintve, az eredeti szándéktól egyre távolodó – európai frakcióban kellene politizálnia? Ráadásul mindenki tudja, hogy a legnagyobb nyomatékkal bíró kérdések a Tanácsban dőlnek el, ahol a magyar miniszterelnöknek – a V4-ek vezetőivel együtt – továbbra is komoly súlya van. De miért is próbálnánk a tényeket, a formál logika mentén levezetni, elvek nélkül politizáló, magukat demokratikus ellenzéknek hazudó provokátorok hazugságaira válaszolva…

 

Kinek? Gyurcsánynak? Aki most kéjesen nevezi lúzernek Orbán Viktort. Netán a többi szerencsétlen, politikai kisegítőiskolás társutasnak, a DK udvartartásának, akik fel sem érik ésszel, mi történik? A nemrég még uniós zászlót gyújtogató, nemzeti szocialistából szélsőbalra tartó, intellektuálisan értékelhetetlen Jobbiknak? Az újbalos Momentum öntudatos hazaárulóvá tréningezett zsúrmaxistáinak, vagy a Márki-Zay-szerű, fogalmatlan, lézengő rittereknek? Mégis mi értelme volna?

– írja Rákay Philip.

Hozzátette, először ugyanis a saját identitásotokat kellene meghatározni, de még az sem megy. Őszintén: kik vagytok ti egyáltalán? Az Orbán-fóbián túl – ami az egyetlen, összetartó kovászotok -, hol vannak az alapelvek, a közös értékek, a valós és hiteles küldetéstudat, a jobbító szándék? Csak önös hatalmi törekvés látszik, meg az ön- és közveszélyes, globális hálózati érdek, amit mindenféle visszakérdezés nélkül, harminc ezüstért kiszolgáltok – vélekedik Rákay. Bárhogy is alakuljon Európa és benne a hazánk jövője, politikatörténeti értelemben, történelmi távlatokban kártékony, elvtelen senkik vagytok. És azok is maradtok…– zárja sorait a volt műsorvezető.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató