2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Már érkeznek a behívók SMS-ben a 60 év alatti krónikus betegeknek a hétvégi kórházi oltópontos oltásra

Az oltási tervnek megfelelően a következő napokban is folytatódik a regisztrált idősek oltása, több mint 395 ezer oltására van lehetőség a háziorvosokhoz kiszállított Sinopharm, Moderna és a kórházi oltópontokra kiszállított Pfizer-vakcinákkal. Ezzel párhuzamosan a folytatódik a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Közülük most 74 ezer ember oltására van lehetőség a múlt héten érkezett AstraZeneca-szállítmánynak köszönhetően. Őket most egy nagyobb oltási akció keretében kórházi oltópontokon fogják oltani március 6. szombat és március 7. vasárnapi napokon. Az oltandók ma kapják meg a „behívót” SMS-ben, amely tartalmazza az oltás pontos időpontját és helyszínét is. A 60 év alatti krónikus betegek célcsoportjából is most az idősebbek, a 47-59 év közöttiek számíthatnak SMS-re. Az SMS feladója: Vakcinainfo.

A hétvégi oltási akcióban 101 kórház vesz részt, összesen 433 oltóponttal. A kórházi oltópontok 8-18 óra között lesznek nyitva. Egy oltóponton óránként optimális esetben 12 ember oltását végzik.

Az oltás és az azzal járó helyszíni adminisztráció kb. 40-60 percet  vesz igénybe. Az olthatóságról a helyszíni kikérdezés alapján az oltóorvos dönt. Az oltás AstraZeneca-vakcinával történik.

A tumultus és felesleges sorban állás elkerülése érdekében kérjük, hogy minden behívott a megadott időpontra érkezzen! Az SMS-ben kapott időpont nem módosítható. Az, aki behívót kap SMS-ben, de valamilyen oknál fogva nem tud megjelenni a megadott időpontban, az csak egy későbbi alkalommal fog sorra kerülni.

Tekintettel arra, hogy ez egy tömeges oltási akció és a kórházi oltópontokra egy nap alatt akár több száz embert hívnak be, minden résztvevőtől fegyelmezettséget, türelmet és egymás iránti toleranciát kérünk a várakozás és az oltás ideje alatt! 

Kérjük az oltandókat, hogy az oltóponton is figyeljenek a járványügyi óvintézkedések betartására, viseljenek maszkot, és lehetőleg tartsák a védőtávolságot! Aki a behívottak közül esetleg aktívan fertőzött és tünetes, az természetesen nem oltható, és kérjük, hogy maradjon otthon!

Kérjük az oltandókat, hogy az oltásra hozzák magukkal a TAJ-kártyát, személy igazolványt és lehetőség szerint a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról le tudnak tölteni! Lásd: itt!

 

A hétvégi oltásban 600 oltóorvos és 1200 ápoló fog részt venni. Az oltás lebonyolítását katonák is segítik.

 

 

 

 

Forrás: Koronavirus.gov.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató