2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Baromarcú FeGyőr fölszólította a kormányt és ötpontos követelést fogalmazott meg

Öt intézkedés meghozatalára szólítjuk fel a kormányt. 
 

„1️. Zárják be a Fidesz-kaszinókat!Elképesztő, hogy a fideszes strómanok által tulajdonolt kaszinók a járvány legsúlyosabb heteiben is nyitva tarthattak anélkül, hogy akár a maszkviselési szabályokat betartották volna. Úgy tűnik, időközben megértette a kormány, hogy ez így nem mehet tovább, és tényleg bezárják a kaszinókat. Kérdés, hogy meddig...

2️. Nyissák meg oltási pontnak a stadionokat!Folyamatosan érkeznek Magyarországra a vakcinák, mégis több mint 150 ezer adag vakcina áll a raktárakban. Ideje, hogy a kormány felpörgesse az oltási programot, például azzal, hogy az üresen álló, közpénzmilliárdokból épült futballstadionokat oltási ponttá alakítják, ahogy Spanyolországban a Barcelona stadionjával is teszik. Emellett kezdjék el felhasználni a félretett második oltásokat első oltásként, a még nem beoltott embereknek.

3️. Biztosítsanak külön bértámogatást az otthon maradó szülőknek!A kormány döntése alapján egy hónapra bezárják az óvodákat és iskolákat, így rengeteg szülőnek kell otthon maradnia a fiatalabb gyermekeivel. Ha a kormány tényleg családbarátnak tartja magát, bizonyítsa végre, és biztosítson külön, 100%-os bértámogatást az otthon maradó szülőknek, amíg fel nem oldják a korlátozásokat!

4️. Töröljék el az egészségügyi szolgálati jogviszonyt!Az egészségügyi szakemberek túlterheltek, a kormány pedig pont a harmadik hullám elején kényszerítette rájuk az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt. Töröljék el a jogviszonyt, és az orvosi béremelés fenntartása mellett emeljék fel az egészségügyi szakdolgozók bérét az orvosi bérek  legalább 60%-ára!

5️. Senkitől ne tagadják meg az egészségügyi ellátást!A TB-törvény tavaly júliusi módosításával a kormány több tízezer embert zárhat ki a társadalombiztosítási rendszerből, miután lejár a március 10-ig tartó moratórium. Ez a lépés egy járvány közepén különösen embertelen: a legsúlyosabb hónapok előtt állunk, és pont most tagadná meg az állam az egészségügyi ellátást a legszegényebb honfitársainktól. Függesszék fel az új TB-törvény végrehajtását a járvány végéig, állítsák vissza minden állampolgár TB-jogviszonyát, hogy ne kelljen még több embernek meghalnia!”- írta a fenyegető FeGyőr.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató