2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Donáth Anna: a Fidesz elszigetelődött Európában, ez vereségre fog vezetni

A hazaáruló Donáth szerint a Fidesz elszigetelődése zajlik Európában, ami vereséget fog eredményezni.

A Momentum EP-képviselője szerint sokáig hittek abban, hogy lehet konszolidálni a Fideszt. A momentumos politikus az ATV Startban azt mondta, hogy az egész jelenség mind a Néppártot, mint a Fideszt jól jellemzi.

Magyarország szempontjából minél tovább húzódik egy ilyen konfliktus, az annál rosszabb fényt vett ránk- azt gondolja, hogy ezt az ellenzéki politikusoknak kell ellensúlyozni. A Fidesz évek óta egyre súlyosabb vétségeket követ el saját közösségével szemben, és az utolsó csepp a pohárban a tavaly év vége volt, amikor vétóval fenyegettek közös európai kérdéseket.

Ezekre mondják azt kint egy idő után, hogy lehet őket zsarolni. Donáth Anna szerint a Fidesz elszigetelődése zajlik Európában, ami vereséget fog eredményezni.

Orbán Viktor hozzászokott Magyarországon ahhoz, ha kritikus hang van, azt meg kell alázni, el kell nyomni- vélte Donáth Anna. Az európai politika ezzel szemben a vitáról, egymás meggyőzéséről szól.

Manfred Weber tagadta, hogy a Fideszre szabták volna a frakciószabály módosítását. Donáth egyetért abban a Fidesszel, hogy sokkal fontosabb dolgok érintik most az embereket, amikről sokkal komolyabban kellene beszélni, például az egészségügyi dolgozókról, hány tízezer ember esett el a TB-támogatástól.

Az EP-képviselője elmondta, hogy függetlenként politizálni sokkal nehezebb Európában, számos lehetőségtől estek el az egyik legerősebb frakcióból való kiválással.

Közölte, hogy neki teljesen érdektelen, melyik frakcióban folytatja a Fidesz, az érdekli, hogy hogyan képviselik a magyar érdeket.

Forrás: ATV nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató