2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Katasztrófavédelmi versenyt is nyert a buta jobbikos, akinek a kezében beindult a füstgránát

Megmarta a Blikk a jobbikos hülyegyereket, miután kiderítették, hogy 2017-ben egy kerületi katasztrófavédelmi versenyen első helyezést ért el Szabó Bence – az a fiatal jobbikos, akinek a kezében beindult egy füstgránát az Országgyűlés Irodaházában szerda este. „Jutalma egy oklevél, valamint egy csillogó aranykupa volt” – írták a „Még a titkosszolgálat is vizsgálatot indított: a katasztrófavédelem mestere a füstgránátos jobbikos” című cikkben.

Később „a krízishelyzetek fekete öves mesterének”, majd „kivételes tudás birtokosának” nevezik Szabót, akit még szerdán kihallgattak az ügyben.

Korábban írtuk: az esetben nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában milliós nagyságrendű kár keletkezett.

A Jobbik sajtóosztálya azt írta, egyelőre tisztázatlan, hogy a füstgránát hogyan és mikor kerülhetett az épületbe. Mivel „a füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, okkal feltételezhető, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató