2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lyon: fellázadtak a bevándorlók, káosz van a helyi No-Go-Zónában - Videók

Lyon La Duchère nevű gettójában egy 13 éves tolvaj menekült egy lopott robogón sisak nélkül, mikor a rendőrség üldözőbe vette, ő meg elvesztette az irányítást a jármű felett, és letesztelte a fejével az aszfalt keménységét.
 
 
 
Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, miközben több tucatnyi "fiatal" támadt a rendőrökre, és a robogót is megpróbálták visszalopni. Végül könnygázzal oszlatták fel őket.
 
De a történet itt még nem ért véget, késő délután újra az utcára zúdult a gettó népe, autókat, kukákat és buszmegállókat gyújtottak fel, köztük az önkormányzati rendőrség 6 (HAT!) járőrautóját.
 
 
A rohamrendőrséget kellett bevetni ellenük, akik újból feloszlatták a csürhét, de még este is sor került gyújtogatásokra. A füstoszlopok több kilométerről látszottak.
 
 
Grégory Doucet, Lyon baloldali-zöld polgármestere (aki arról vált híressé, hogy fel akarta számolni az iskolai focipályákat szexizmus miatt, betiltotta az iskolai menzákon a húst, és aki szerint azért nem költöznek az emberek a gettókba, mert félnek az utcán lévő rendőröktől) csak annyit bírt kinyögni az esettel kapcsolatban, hogy "folytatni kell a megbékélési folyamatot".
 
 

 

Forrás: Gerilla - Franciaország végnapjai FB oldal
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató