2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kispest: Kokain, kurvák, kocsik... - újabb részletek Lacknerékről

Lackner: Rosszul lett a prostituált, mi meg elfutottunk
A szocialista kispesti önkormányzati képviselő bepillantást nyújtott a helyi éjszakai életbe.
 
 

A Magyar Nemzet újabb részletet hozott nyilvánosságra a kispesti hangfelvételekből. Lackner Csaba ezúttal Gajda Péter polgármester korábbi fotósáról, az MSZP és a DK hajdúböszörményi polgármester-jelöltjéről, Erdős Lászlóról mesél, akinek állítása szerint több rendőrségi ügye is volt. A hangfelvételen Lackner egy olyan történetet is megoszt barátaival, amely szerint egy prostituált rosszul lett Erdős lakásán, mire Lackner és Somogyi László üzletember inkább leléptek a buliból. Az MSZP-ből kirúgott kispesti önkormányzati képviselő szerint Erdősnek lakást biztosított az önkormányzat, amit az érintett a lapnak tagadott, ezért a Magyar Nemzet kérdéssel és közérdekű adatigényléssel fordult a XIX. kerülethez.

Lackner története Erdősről

„Te az Erdős Lacit ismered? A kamerás gyerek, aki letépkedte az LMP-s plakátokat. Tegnap fejek hulltak. Elmondom neked, hogy a Gajda felterjesztette őt Kispestért-díjra és már nem vehette át személyesen és a tegnapi taggyűlésen a Gajda megmondta neki, úgy… kib*szott gáz” – mondja a felvételen Lackner Csaba. (Egyébként Erdős László nem szerepel a Kispestért-díj kitüntettjei között.) A képviselő elmondta, Erdős abból élt, hogy az önkormányzatnak fotózott, ám utalt arra is, hogy a fizetés mellett más haszna is származhatott a munkájából. „Az önkormányzattól kapott önkormányzati lakást. Majd utána annyira részeg lett ez a gyerek, hogy rajtakapták egy k*rvával valahol benn a belvárosban rendőrök és volt belőle egy ügye. Majd utána hazavitt magához k*rvákat, ahol egy k*rva rosszul lett, elájult, abból lett egy ügye. Majd utána részegen elkapták a rendőrök, elvették a jogosítványát. Ennyire épült le a gyerek. Majd utána ugyanúgy próbálta magát visszaintegrálni a dolgokba, de szeret piázni és azt hitte, hogy tuti a pozíciója” – folytatta a politikus.

Lackner és Somogyi bulizik

„Amikor az egyik nő rosszul lett nála [Erdősnél – szerk.], és kiderült, hogy cukros meg valami betegsége van, akkor én is ott voltam a Somogyi Lacival, csak mi kiszaladtunk a kecóból” – elevenítette fel Lackner. A lap azt írja, hogy Somogyi László üzletember az egyik központi szereplője a kispesti korrupciógyanús ügyeknek, ő Somogyi Lászlóné önkormányzati képviselő volt férje.

Lackner a hangfelvételen arról beszélt, hogy az egyik nő később még egyszer rosszul lett, ki kellett hívni a mentőket, akik viszont kihívták a rendőröket. Az egyik beszélgető fél felvetette, hogy dzsinát (kábító hatású drogot – szerk.) adtak a nőnek, ám erre Lackner annyit válaszolt: „Nem tudom, mi volt a nőben.”

Az egyik beszélgető fél megkérdezte, hogy valóban prostituált volt-e a két nő. „Nem, igazából két csaj volt, akiket az Árpád sörkertben ismertünk meg, de mire följöttek az Erdős Lacihoz, addigra mondták, hogy ők pénzt szeretnének, de mi mondtuk, hogy ne vicceljetek, mi ezért nem fogunk pénzt fizetni, ti most itt maradtok, Laci berakja a zenét és majd elbulizgatunk. De utána nem akartak elmenni” – mesélte Lackner.

Erdős László tagadja Lackner állításait

A lap a hangfelvételek kapcsán megkereste Erdős Lászlót is, akitől azt kérdeztük, hogy volt-e arról tudomása, hogy Gajda Péter fel akarta terjeszteni a Kispestért-díjra, illetve, hogy megkapta-e a díjat nem hivatalos formában? Erdős mindkét kérdésre nemmel válaszolt. A politikust, Gajda Péter korábbi fotósát arról is kérdezte a Magyar Nemzet, hogy önkormányzati lakásban lakott-e? Erdős úgy válaszolt, hogy nem lakott önkormányzati lakásban, 2019. január 19-én költözött Budapestre, és mindig piaci alapon bérelt ingatlant.

Erdős Lászlótól megkérdezték azt is, hogy indult-e ellene hatósági eljárás amiatt, hogy prostituáltak szolgáltatásait vette igénybe nyilvános helyen, amint azt Lackner a felvételeken említi, ám a férfi szerint nem volt ilyen ügye, még csak hasonló sem. Lapunk 2019 őszén kérdést intézett a Budapesti Rendőrfőkapitánysághoz, arra voltunk kíváncsiak, hogy Erdőssel szemben folyik-e valamilyen eljárás. A rendőrség ekkor úgy tájékoztatott, hogy Erdős Lászlónak nincs folyamatban levő ügye.

A Magyar Nemzet Erdős Lászlótól rákérdezett az ittas vezetésről szóló állításra is. Kérdésünkre elmondta: egyszer volt egy ittas vezetéses ügye, amely miatt 6 hónapos eltiltásban részesült. Az eset 2016 nyarán történt. Hozzátette: a Lackner Csaba által említett magánéleti válsága sem friss történet, ez 2015-ben volt. A plakáttépkedéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az LMP-sek tépkedték az MSZP plakátjait, ő meg az LMP-sekét. – Azon az estén vagy ő bukik le, vagy én – fogalmazott az elhíresült esettel kapcsolatban. Mint mondta, utólag bocsánatot kért tettéért.

Forrás: MN, Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató