2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Rossz volt a migráns kedve: aknára lépett, hogy feldobódjon - Fotók

Mint ismert, aknarobbanásban életét vesztette egy illegális határátlépő, egy társa súlyosan, egy másik pedig könnyebben megsérült a közép-horvátországi Saborsko járáshoz tartozó erdőben, ahol az 1991-1995-ös délszláv háborúból visszamaradt, aláaknázott területre tévedtek.

A robbanás csütörtökön történt a boszniai határhoz közeli térségben, a károlyvárosi (Karlovac) rendőrség helikopterekkel próbálta meg felderíteni a területet, az úgynevezett saborskói migráns útvonalat.

Marko Bicanic, járási elöljáró a sajtónak elmondta: korábban már aknamentesítették ezt a részt, de az erdőkben a terepviszonyok miatt ez nehezebb volt. A főbb útvonalakon még mindig kint vannak az aknaveszélyre figyelmeztető táblák, de mivel

a Bosznia felől érkező illegális határátlépők kerülik a főbb útvonalakat, valószínűleg nem láthatták őket

– tette hozzá.

Az ogulini kórházban megerősítették, hogy az ott kezelt két migráns közül egyik súlyos hasi sérüléseket szenvedett, a másik pedig a térdén sérült meg. Mindkettő pakisztáni állampolgár.

Az illegális bevándorlók főként Szerbiából és Montenegróból érkeznek Boszniába, ahonnan Horvátországba, majd Szlovéniába, onnan pedig nyugat-európai országokba szeretnének eljutni - írta az MTI.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató