2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A "szivárványosok" után a DK szállt bele Jakabba: Gyurcsányék gyűlölik a határon túli magyarokat

A DK frakcióvezető-helyettese Jákob egy korábbi kijelentésére reagált. Mint ismert, a tegnapi Jakab interjú miatt az ellenzék nagyon berágott Jakabra.

Jakab Pétert a Telexnek adott interjújában arról kérdezték, mit gondol a határon túli magyarok szavazási lehetőségével.

"Szerzett jogot nem lehet elvenni, ebben nagyjából egyetért az ellenzék is"

- válaszolta többek között a jobbikos politikus.

Erre most a gyurcsányista Arató Gergely Facebook-oldalán reagált.

"Olvasom, hogy Jakab Péter szerint az ellenzék 'nagyjából egyetért' azzal, hogy nem lehet elvenni a határon túli kettős állampolgárok szavazati jogát. Itt kell leszögezni, hogy a 'nagyjából' azt jelenti, hogy 'a DK kivételével'. Mert nem változtunk, és nem adtuk fel a politikánkat, most is azt valljuk, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt itt és nem viseli a döntése következményeit"

- írja a politikus.

Szerinte nem baj, ha Jakab Péter ezzel nem ért egyet, vagy ha Jakab Péter vagy bárki más azt gondolja, hogy "igazságos olyan emberek kezébe adni a döntést a haza sorsáról, akik soha nem éltek itt, nem itt nevelnek gyereket, nem itt fizetnek adót, és semmilyen formában nem viselik a döntésük következményét".

"Mi ezt nem tartjuk igazságosnak, de Jakab Péternek szíve joga, hogy ezt gondolja. És nem, nem kell úgy tennünk, mintha mindenben egyetértenénk. 2022-ben, közös erővel, vállt vállnak vetve akkor is véget fogunk vetni az Orbán-rendszernek, akkor is le fogjuk rakni az európai Magyarország alapjait, ha Jakab Péter lesz a határon túli kettős állampolgárok szavazati jogának leghangosabb támogatója. Mert sokkal fontosabb az, ami összeköt minket annál, mint ami elválaszt" - fogalmaz bejegyzésében a hazaáruló Arató.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató