2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Brutális összecsapások Athénban, összevertek egy rendőrt a tüntetők - Videó

Az egész történet ott kezdődött, hogy vasárnap a rendőrök megvertek egy maszk nélküli férfit, aki a családja társaságában kávézott.

Ezután szabadult el a pokol a görög fővárosban. Az ominózus eset annyira felbőszítette az embereket, hogy tüntetést szerveztek a rendőri brutalitás miatt. 

Mintegy 5000 tüntető vonult az utcára kedd délután és összecsaptak a rohamrendőrökkel. 

Az erőszakos jelenetek felkerültek a közösségi oldalakra. A feldühödött tömeg üvegekkel, kövekkel és Molotov-koktéllal támadtak a szervekre.

Az Antifák szinte meglincselték az egyik rendőrt, miközben az egyik tüntető azt kiabálta:

"Basszátok meg őket!"

Egy rendőr súlyos sérüléseket szenvedett az összetúzések során, de a tüntetők (többségük szélsőbalos felforgató) közül is sokan megsérültek.

Mitszotakisz miniszterelnök is megszólalt az események után:

Az erőszak szomorú képei, amelyeket ma mindannyian Athénban láthattunk, biztosan az utolsóak voltak. Az egyik polgártársunk, a veszélyben lévő fiatal rendőr élete felébreszt majd mindannyiunkat. Ezekben a pillanatokban mindenkit a visszafogottságra és a nyugalomra intek. Olyan fiatalokat szólítok meg most, akik alkotásra, és nem pusztításra hivatottak. A vak düh nem vezet sehova.

Az Európai Uniónak javasolnánk, hogy vizsgálja ki az esetet, mert úgy tűnik, hogy a demokrácia ott haldoklik, ahol megszületett. Egyelőre nem Magyarországon van gond a jogállamisággal. Ezt a mellékelt felvételek is megerősítik. Hiába várják, hogy ezek a képsorok Budapest utcáin játszódjanak le...

Itt kimehetett Gődény is tiltakozni, nem verték agyon. Ez egy ilyen "diktatúra". Ellenben a görög "demokráciában" kissé rázósabb a helyzet.

Reméljük ezt is megvizsgálja majd az EU. Esetleg Cseh Katika meg Donáth Annácska is megemlíthetné.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Kövess a HunDub-on, Telegramon, Vk-n vagy a Twitteren!

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató