2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

SZFE HÖK: Az egyetem polgárait súlyos veszteségek érték, szétszóródtak a diákok

A diákok szétszóródtak, van, aki a Freeszfe Egyesületben, van, aki az SZFE épületeiben és van, aki mindkettőben egyszerre, mások otthon.

„A SZÍNHÁZ-ÉS FILMMŰVÉSZETI EGYETEM FRISSEN MEGVÁLASZTOTT HÖK ELNÖKSÉGÉNEK BEMUTATKOZÓ KÖZLEMÉNYE

Az egyetem polgárait súlyos veszteségek érték az elmúlt időszakban. A Színház-és Filmművészeti Egyetem diákjai szétszóródtak, van, aki a Freeszfe Egyesületben, van, aki az SZFE épületeiben és van, aki mindkettőben egyszerre, míg mások otthon képviselik az SZFE szellemiségét, amik mi, az egyetem polgárai vagyunk, voltunk és leszünk. Sokaknak nagyon nehéz döntéseket kellett meghozniuk; maradjanak aktívak egy jogszerűtlenül kinevezett vezetés alatt, de esetleg az osztályukat összetartva, vagy otthagyják/passziváltassák a hallgatói jogviszonyukat, kockáztatva, hogy sosem térhetnek vissza tanáraikhoz, és ahhoz az osztályhoz, akikkel együtt többkörös felvételik után végre felvételt nyertek egy intézménybe, amibe mindig is vágytak.

Az elmúlt héten érvényesen lezajlott a HÖK választás, így az is kiderült, hogy mi fogjuk képviselni mindazokat, akiket eddig felsoroltunk, egytől-egyig. Képviselni fogjuk azzal, hogy továbbvisszük az előző elnökség peres ügyeit, ezzel továbbra is védve a távozó és a maradó diákok jogait és törekvéseit. Emellett minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a bennmaradó diákokat hozzásegítsük egy nyugodt környezet megteremtéséhez, ahol az alkotásra koncentrálhatnak, és bízhatnak abban, hogy hallathatják a hangjukat. Az elnökség azért vállalta ezt a konfliktusos és nehéz helyzetet, mert hisszük, hogy senki sem maradhat képviselet nélkül. Legyen szó közösségi eseményekről, ösztöndíjakról, vagy az autonómia védelméről.

Bár rengeteg a közös cél, a teljesen különböző helyzetre való tekintettel, közös megegyezéssel úgy döntöttünk a Freeszfe Egyesület és a HÖK kommunikációját különválasztjuk. Ezen az oldalon a továbbiakban is a HÖK hivatalos közléseit osztjuk meg, az egyesülettel kapcsolatos tartalmakat pedig keressétek az egyesület oldalán.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató