2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Csalás gyanúja miatt nyomoznak a Hiesz György vezette gyöngyösi önkormányzatnál

Csalás gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség azután, hogy februárban kiderült, csaknem hatszoros áron kínálta a koronavírus-tesztet Gyöngyös baloldali önkormányzata a helyi lakosoknak – tudta meg a PestiSrácok.hu. A tesztek árát ráadásul előzetesen kellett átutalni az embereknek a gyöngyösi önkormányzat bankszámlájára.

Az ügy előzménye, hogy a magát januárban soron kívül beoltató Hiesz György polgármester tavaly novemberben jelentette be: az önkormányzat önköltséges és „kedvezményes” tesztet biztosít a lakosság számára. Közölték: ennek ára 12 700 forint lesz, amit az önkormányzat számlájára kell átutalniuk a tesztet igénybe vevőknek. Az MSZP-s Hiesz az önkormányzati segítséget úgy kommentálta: „aki tesztelni szeretne, az megteheti – igaz, borsos áron”.

A Tényi-féle feljelentésben szerepel, hogy a Hír TV a tesztelésről rejtett kamerás felvételeket készített, amelynek során kiderült, hogy az önkormányzattal szerződő cég nem a városvezető által megígért tesztet biztosította a lakosság számára. A mintavételt végző szakemberek is elmondták a felvételen, hogy a teszt egy Acro Biotech nevű amerikai influenza- és Covid-teszt volt, amelynek az ára a befizetett összeg töredéke, 2300 forint.

A baloldali városvezetés újabb kínos és zavaros ügybe keveredett, amelynek során ismételten számos kérdés vár tisztázásra

– mondta a botránnyal kapcsolatban a Magyar Hírlapnak még februárban Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Mint fogalmazott, a tesztelés hatszoros ára – amit az igénybe vevőkkel kifizettettek – magyarázatra szorul, hiszen kedvezményes tesztet ígértek a gyöngyösieknek.

Tisztázandó, hogy mit jelentett ez esetben az önköltség, illetve mi volt a kedvezmény, ha a teszt piaci árának majdnem a hatszorosát fizettetik a helyiekkel. Továbbá az is, hogy miért az önkormányzat szedte be a pénzt, és egyáltalán milyen szerződést kötött az emberek egészségéért aggódó baloldali városvezetés

– fejtette ki Horváth László. A politikus hangsúlyozta: tisztázni kell azt is, hogy nyerészkedett-e valaki az emberek kárára.

Az ügyben Tényi István tett feljelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, amely csalás gyanúja miatt indított nyomozást. Az eljárás ugyanakkor a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra került, mivel a rendőrök az elfogultság látszatát is el akarják kerülni. A birtokunkban lévő rendőrségi határozatban a lépést azzal indokolták, hogy a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője napi munkakapcsolatban van a feljelentéssel érintett gyöngyösi önkormányzattal, illetve a polgármesterrel.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató