2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

És akkor Donáth Anna ledöbbent, hogy az ukránok vegzálják a kárpátaljai magyarokat...

Képmutató, senkiházi momentumos, kommunista felmenőkkel

Igen, Annácska! Ugyanez a helyzet Felvidéken és Erdélyben is. Trianonról hallottál már? Azt tudtad, hogy ma van a Székely Szabadság Napja?

És az általad oly nagyra tartott EU telibe szarja... fontosabb a migráns meg az LMBTQ.

Ezt írta a Facebookon a hazaáruló:

„A határon túli magyarok, sajnos, több országban még ma sem alhatnak nyugodtan: szemünk előtt veszik semmibe a kisebbségi és alapvető emberi jogaikat. Megdöbbentő rendeletet hirdetett ki csütörtök éjjel Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke »Halaszthatatlan feladatok az állampolgárság kérdésében fenyegető nemzetbiztonsági kockázatok felszámolásáról« címmel. Az elnöki rendelet felhatalmazza az ukrán titkosszolgálatot, hogy listázza a kettős állampolgárságú személyeket Ukrajnában. A listával pedig megteremtik a lehetőségét annak, hogy következő lépésként a kettős állampolgárokat másodrendű állampolgárrá silányítják, akik, a tervek szerint fél év múlva, nem tölthetnek be semmilyen tisztséget az országban – ideértve bármilyen állami hivatalt és akár egy falusi önkormányzati tisztséget is. De a kettős állampolgárok stratégiai fontosságú állami vállalatokban sem kaphatnak vezető pozíciót.

Az elmúlt években, nem hivatalos becslések szerint, szinte minden magyar megszerezte a magyar állampolgárságot Kárpátalján. A becslések pont azért nem hivatalosak, mert a kárpátaljai magyaroknak, retorziótól tartva, titkolniuk kellett döntésüket. Ők most vagy lemondanak, vagy kirúgják őket tisztségeikből. Azaz, a tervezet jelenlegi formájában ellehetetleníti a kárpátaljai magyarok képviseletét. Tiszteletben tartjuk Ukrajna jogát, hogy rendelkezzen a kettős állampolgárság feltételeiről, de ami a jelenlegi tervezetből kiviláglik, és amit most átvilágításnak álcáznak, az valójában jogfosztás lenne. Ez a lépés a kisebbségek jogait és alapvető emberi jogokat is sértené – ezért jelenlegi formájában elfogadhatatlannak tartom.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató