2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

SZFE: az új diákelnök hisz abban, hogy folytatódik az ellenállás

Horváth Eszter kijelentette, a hallgatók közül nagyjából 80-an passziváltatták jogviszonyukat, azt nem lehet tudni, hogy ők otthagyják az egyetemet, vagy visszajönnek.

Ebben a félévben, amíg a saját tanáraik vannak, addig bizakodó, de ennél nem lát távolabb Horváth Eszter, az SZFE hallgatói önkormányzatának frissen megválasztott elnöke a Klubrádiónak. Horváth Eszter elmondta: elődjétől átvette azokat a pereket – példaként említette, hogy amiatt is indítottak, mert felfüggesztették az oktatásukat –, amelyeket ők kezdeményeztek az első félév folyamán, és azt a képviseleti rendszert is szeretnék folytatni, amelyet a korábbi HÖK kialakított.

Az új hallgatói vezető szerint a járványhelyzet amiatt is nehézségeket okoz a színházi és a filmes szakokon, mert bezártak a színházak, így nem tudnak gyakorlatra menni a végzős osztályok. Az első- és másodéveseknek legalább online meg tudják tartani az óráit, persze sokkal hatékonyabb lenne élőben.

Horváth Eszter kijelentette, a hallgatók közül nagyjából 80-an passziváltatták jogviszonyukat, azt nem lehet tudni, hogy ők otthagyják az egyetemet, vagy visszajönnek. Egyelőre nem tudnak olyanról, akinek új tanára lenne. Hangsúlyozta: nagyon hisznek benne, hogy nem morzsolódik fel az ellenállás a hétköznapokban. Szétválnak a Freeszfe egyesülettől, de a viszonyuk együttműködő, baráti. Az új épületekről, fejlesztésekről nem tud nyilatkozni, mert még nem tehették be a lábukat az egyetemre.

 

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató