2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Jákob: A Jobbiknak helye van a Néppártban

A Jobbik elnöke Juszt László műsorában arról beszélt, hogy örülne annak, ha pártja és az EPP útjai találkoznának. Kiderült: a háttérben diplomáciai munka is zajlik ennek ügyében.
 

Pár éve még teljesen abszurdnak hatott volna az a videó, amely csütörtökön került fel a legnagyobb közösségi oldalra. Juszt László Magánbeszélgetés című műsorának vendége ugyanis Jakab Péter volt.

A két közéleti szereplő az utóbbi időben rendre azzal kerül be a hírekbe, hogy rendkívül durva szavakat használnak a politikai véleményük kifejezésére.

A Jobbik elnöke például ebben a műsorban is sorozatosan „kedves vezetőnek” nevezte Orbán Viktort, amikor a parlamenti performansza – át akart nyújtani a miniszterelnöknek egy zsák krumplit – került szóba.

„Önök korábban inkább kezet fogtak volna” – jegyezte meg Juszt László Kocsis Mátéra utalva, aki Jakab szerint „testőrként védte” Orbán Viktort.

„A Fidesz is változott, a Jobbik is változott, de a Fidesz rossz irányba: ők ma lényegében – hát mondanám azt, hogy szélsőjobboldali párt, de ezt arra lehet mondani, aki ebben hisz” – reagált Jakab Péter, aki

segédkezet nyújtana a fideszes szavazóknak, „ha azok felismerik, hogy nekik árt a Fidesz”.

Juszt ezután megkérdezte, hogy a 4 milliós büntetés nem világított-e rá arra, hogy a politikusok mennyivel jobban élnek az ország többi polgáránál.

„Mi, jobbikosok soha nem szavaztunk fizetésemelésre. Mindig azt mondtuk, hogy annyit kapjon meg az ember, amennyi neki jár” – mondta Jakab, aki ezután megismételte azt, amit korábban is elmondott: a Jobbik soha nem volt szélsőjobboldali párt, csak megtűrt ilyen embereket a soraiban.

Juszt ezután felidézte Bíró László tavaly októberi indítását a borsodi időközin, de Jakab leszögezte: a judapestező jobbikos őszintén megbánta korábbi kijelentéseit. Ezt arra alapozza, hogy ismeri Bíró Lászlót, akinek nem is ő szólt le, hogy kérjen elnézést, hanem magától tette ezt meg.

„Mi mindig is próbáltunk közeledni a Néppárt felé, de volt egy határvonal, ez pedig a Fidesz jelenléte volt” – mondta a pártelnök, aki hozzátette: a Jobbiknak helye van a Néppártban, mivel az nem vállalt közösséget a „jogállamiságot szétverő Fidesszel”.

„Aztán az majd a jövő zenéje, hogy találkoznak-e útjaink, de én örülnék neki. A diplomáciai munka zajlik, ha lesz eredmény, örömmel állunk majd a nyilvánosság elé” – mondta Jakab Péter.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató