2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Nagy Feró nótájával tüzeli a kommunistákat Szanyi Kapitány

Az élőben közvetített születésnapi megmozduláson Szanyi Tiborék a Beatrice klasszikussá vált dalát is előadták.

Nagy Feró legendás slágerével ünnepelte első születésnapját Szanyi Tibor pártja. Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) élőben közvetített szülinapi banzája végén felcsendült a 8 óra munka című szám: a Neoton egykori énekesnője, a párt csepeli jelöltje, Pál Éva előadásában. Az énekesnő-politikus készített a legendás számból egy stúdióban felvett átdolgozást is, amelyet szintén terjeszt az ISZOMM.

A Blikk megtudta, hogy Feró és Szanyi több mint 40 éve ismeri egymást. A politikus még végzős egyetemistaként szervezett rockbulikat a csepeli munkásotthonban, ahova rendszeresen meghívta a Beatricét. 

"A rendszer nem szerette a rockzenekarokat, de az olyan klubvezetők, mint amilyen Tibor is volt, kiküzdötték, hogy felléphessünk" - mesélte Feró. Szanyi ekkoriban egy magnó segítségével maga volt az „előzenekar”, és ő konferálta fel a fiatal rockert is.

Szanyi Tibor elmondta, hogy azért választották ezt a számot, mert szocializmus az, amelyben 8 óra munkával az ember el tudja tartani a családját, és utána tud szórakozni, pihenni. Szerinte üldözött, kitiltott zenészként Feró végigélte azt a nyomort, amiről a 8 óra munka szól, ezért is segítette akkoribana munkához jutását.

"Én mindig az adott rendszer ellen lázadtam, és most is, de mi olyan szocializmust akarunk, ami ellen se én, se más nem lázadna" - nyilatkozta Szanyi.

 

(ATV)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató