2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Tiltja az EP, hogy a képviselők használják az LMBTQ-ideológia kifejezést

Az Európai Uniót az Európai Parlament az LMBTIQ-szabadság zónájának nyilvánította. Sőt még egy szótárat is kiadtak, melyben megszabják a képviselőknek, milyen szavakat használhatnak.

A koronavírus-járvány harmadik hullámában az Európai Parlament csütörtökön 492 szavazattal, 141 ellenszavazat és 46 tartózkodás mellett úgy döntött: az Uniót az LMBTIQ-szabadság zónájának nyilvánítja. A döntés mögött a sokszor cáfolt lengyel LMBTQ-mentes zónák álltak.
 
A szerdai parlamenti vitán felszólalt Patryk Jaki, Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoport európai parlamenti képviselője, aki elmondta, hogy természetesen Lengyelországban nincsenek LMBTQ-mentes területek nem léteznek. Elmondása szerint nem a toleranciáról van szó, hanem a hagyományos értékeket akarják eltörölni.
 
„Lengyelországban soha nem büntették a homoszexualitást, önöknél viszont igen”, jelentette ki, hozzátéve, Lengyelország az, amely megvédi a hagyományos, ésszerű gondolkodásmódot.
 Jaki, a Twitter-oldalán egy dokumentumot is megosztott, amely szerinte az Európai Parlamenttől származik és gyakorlatilag megszabja a képviselőnek, hogy milyen szavakat használhatnak.
 „Figyelem! Az Európai Parlament kiküldött egy szótárat arról, hogy milyen szavakat lehet és nem lehet használni az épületben. Kiderült, hogy a következő kifejezések nem ajánlottak:homoszexuális, LMBT-ideológia, nemváltoztatás. Ez diszkrimináció”, írta a politikus.

A szótár szerint az LMBTQ összetétel használható, de az „LMBTQ-ideológia” vagy „LMBTQ-teória” már nem.

A dokumentumban azt írják, hogy kerülni kell a „szexuális szokások” vagy „szexuális tendenciák” kifejezést, mert a szexuális orientáció nem választás vagy preferencia kérdése.
 
A „nemváltoztatás” szót sem lehet használni, helyette a „szexuális átmenet” a helyes kifejezés. Azt is leírták, hogy a „meleg” szót nem tanácsos gyűjtőfogalomként használni, úgy hogy a leszbikusokat is beleértik.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató