2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Esti kijárási tilalmat vezetne be a férfiaknak egy brit képviselőnő

Azért, hogy a nők nagyobb biztonságban érezhessék magukat az utcákon.
 

Az Egyesült Királyságot néhány napja egy megrázó eset tartja lázban: március 3-án ugyanis nyomtalanul eltűnt egy 33 éves londoni nő, Sarah Everard, akit feltehetőleg a nyílt utcáról raboltak el, és öltek meg később. Everard eltűnése hatalmas felháborodást váltott ki a szigetországban, és bár pontosan még nem tudni, mi történt, a rendőrség közölte, hogy őrizetbe vett egy férfit, akit gyilkossággal gyanúsítanak. 

A londoni rendőrség egyik szóvivője az ügy kapcsán azt javasolta a londoni nőknek, hogy kései órán lehetőség szerint ne induljanak egyedül útnak Londonban. Ebből a kijelentésből érthető okokból szintén nagy botrány lett. 

A brit zöldek egyik képviselőjét, Jenny Jonest is felháborította a szóvivő kijelentése, és természetesen Everard eltűnése is. Jones egy parlamenti felszólalásában kijelentette: szerinte a férfiak számára kellene

este hat után kijárási tilalmat elrendelni, hogy a nők nagyobb biztonságban érezhessék magukat az utcákon. 

Jones javaslata aligha meglepő módon szintén nagy hullámokat keltett, amikre reagálva a képviselő elmondta, hogy ő a rendőrségi nyilatkozatra válaszul vetette fel a férfiakra vonatkozó kijárási tilalom lehetőségét. 

A felszólalás vonatkozó részletét itt lehet megnézni:

 

 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató