2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Gyilkosság miatt 18 évet kapott a svéd LMBTQ-harcos, kormánypárti politikusnő

A 42 éves Jennie Olssont, a szerencsejáték-függőt azzal vádolják, hogy meggyilkolta kollégáját annak érdekében, hogy hozzáférjen a pénzéhez. Olsson nagy szivárvány-harcos. anti-rasszista, feminista és mellesleg a kormányon lévő Szociáldemokrata Párt tagja.

Olsson politikailag aktív szerepet töltött be a pártjában, az Instagram oldala is árulkodó. A nem túl nőies politikus asszony szereti a focit, a kolbászt, a sőrt...

Annak ellenére, hogy a családja, a munkatársai és a barátai tudtak a nő rossz anyagi helyzetéről, és szerencsejátékfüggőségéről, mégis gyakran kölcsönöztek neki. Olsson olyan szorult helyzetben volt, hogy néha már ismerőseinek az ismerőseitől kapott kölcsön. Olsson is elismerte, hogy gyakran kölcsönt vett fel, hogy megpróbálja utolérni adósságait, ami nagyobb eladósodáshoz vezetett.

Olsson egy rendőri kihallgatáson kijelentette, hogy 390 000 svéd korona ( mintegy 14 millió forint) adóssága van és 70-80 000 koronás kölcsönt vett fel. Ismerősei körében többen úgy vélik, hogy "rossz" emberektől kölcsönzött pénzt. Olyan emberektől, akik hajlandóak bántani is akár. A politikusnő barátai is nehezen tudták megállapítani állításainak igazságát, mivel folyamatosan hazudozott, hogy újra pénzt szerezzen.

Jennie Olsson a Facebookon kamu, karitatív, adományozó csoportokat hozott létre, ahol bejegyzéseket írt a rászorulókról, akiknek gyorsan pénzt kellett gyűjteni, ezekben általában közvetítőként mutatkozott. Nem világos, hogy mennyi pénzt lopott el. Olssont korábban lopás miatt ítélték el munkahelyén ( B 4860-12 ), valamint azért, mert nagy mennyiségű alkoholt csempészett Svédországba ( B 4652-16 ).

Februárban kezdődött a tárgyalása a Vänersborgi Járásbíróságon.

A 42 éves trollhättani nővel szemben, akit egy férfi kollégájának tavaly szeptemberi meggyilkolásával gyanúsítanak. A 30 éves kollégáját súlyos szúrt sebekkel találták meg egy lakásban, ahol egyik betege élt. A gyilkosság idején a gyanúsított nő is a lakásban tartózkodott.

A nő indítéka az volt, hogy az áldozat bankszámláihoz hozzáférhessen és az adósságait törleszteni tudja.

Korábban Abdollah Ekhtiarit - aki szintén a Svéd Szociáldemokrata Párt tagja volt - életfogytiglani börtönre ítélték.

Az ellenzéki, migrációellenes Svéd Demokratákat gyakran kollektíven ítéli el a kormány és a média, ha valamilyen botrányt okoznak. Ha így vesszük, akkor a Szociáldemokraták mind gyilkosok...

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Kövess a HunDub-on, Telegramon, Vk-n vagy a Twitteren!

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató