2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A mai tüntetőknek keményen zsebbe kell nyúlniuk, ezért a Mi Hazánk gyűjtést indított

Néhány száz ember gyűlt össze a Mi Hazánk tüntetésén

Néhány százan gyűltek össze 11 órára azon a tüntetésen, amit a Mi Hazánk Mozgalom a Vigadó térre hirdetett meg a lezárások ellen március 15-re, jelentette helyszíni tudósítónk. A rendőrök jelezték, hogy mindenkit szabálysértési eljárás alá vonnának, aki ott van a helyszínen, mivel tilos gyülekezni.

Duró Dóra korábban rendőrterrorról posztolt a Facebookon.

Toroczkai László, a párt elnöke mondott beszédet, miután egy kaszinó elé vonultak. 6 pontot hirdetett, amiben többek között az szerepelt, hogy ne zárják le a gazdaságot, ne legyen kötelező oltási könyv. Utána a Kossuth térre terveztek átvonulni, először vitatkoztak az útjukba álló rendőrökkel, de nem sokkal később megindultak a tér felé.

A Kossuth térhez érkezve Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője elmondta, hogy a hat pontot benyújtják a Miniszterelnökségnek is. Felszólalt Ecsényi Áron, a Le az Adók 75%-ával minipárt vezetője is, szerinte a kormány gazdasági kérdésekben is virológusokra hivatkozik, a lezárások pedig nem működnek.

A rendőrség szerint nem történt inzultus

Egy országgyűlési képviselő 2021. március 15-én délelőtt közösségi oldalán számolt be arról, hogy pártja VI. kerületi elnökét Budapesten, a Vigadó téren rendőrök igazoltatták, majd állítólag gumibottal gyomorszájon ütötték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják – az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá.  

A Facebook-bejegyzésben nevesített politikussal a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak többszöri próbálkozásra sikerült felvenni a kapcsolatot. A férfi telefonon történő meghallgatása során igazoltatása körülményeit zavarosan adta elő; még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren. A meghallgatás végén kijelentette, hogy sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar.  

Gyűjtést indítanak

A Magyar Jelen információi szerint gyűjtés indult azok részére, akik a megmozduláson való részvételük miatt bírságot kapnak a bíróságtól a jogorvoslati lehetőségek kihasználása végén.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató