2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kunhalmi: A szabadságot és a jólétet nem csak a járvány, hanem a Fidesz is akadályozza

Az MSZP üdvöskéje videóban üzent

A demokráciáért, a jó és biztonságos életért minden társadalomban minden generációnak újra meg újra meg kell harcolnia – jelentette ki az MSZP társelnöke hétfőn az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, az egykori március ifjak üzenete ma is aktuális: ismét harcolni kell a sajtó- és véleményszabadságért, a tanszabadságért és általában a szabad életért.

Hozzátette:

a szabadság mellett a jólétre és a biztonságra is szükség van; a szabadságot és a jólétet viszont nemcsak a koronavírus-járvány, hanem a Fidesz is korlátozza.

Az ellenzéki politikus közölte, az MSZP küzd a járvány és a Fidesz autoriter hatalma ellen.

Azt akarják – mondta – , hogy a járvány leküzdése után jövőre, 2022-ben a márciusi ifjak álma – ami egyben a mai fiatalok és minden demokrata álma is – teljesüljön: Magyarország a szabadság, a jólét és a felemelkedés útjára lépjen.

Petőfi Sándort idézve Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazta meg céljaikat: a bőség kosara és a jog asztala mindenki számára elérhető legyen.

A társelnök szerint az elmúlt 173 év is azt mutatja, hogy a demokráciáért, a jó és biztonságos életért minden társadalomban minden generációnak újra meg újra meg kell harcolnia. 

„A miénknek is. Megharcolunk veletek együtt!” – jelentette ki.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató