2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Ócska trükkel hergel az Index: a főoldalon hozták, hogy vakcinák százezreinek szavatossága járhat le

Természetesen nem idehaza, hanem Ukrajnában jelent problémát, hogy több százezer vakcina szavatossága lejárhat, olyan lassú az oltás üteme. A magát a szakma csúcsára képzelő Index pedig olyan címlapsztorit rittyentett ebből, hogy még a legsúlyosabban Orbán- és vakcinafóbiás DK-s háziorvosok is megnyalnák a szájuk szélét.

Miután ismét beigazolódott, hogy a magyar kormánynak volt igaza, és kifizetődőnek bizonyult a keleti vakcinabeszerzés, a nyugati uniós országok pedig a magyar példát kezdik követni – kevésbé sikeresen –, az ellenzéki agitpropnak új témát kellett keresnie. Kitalálták, hogy ha már itt a sok vakcina – aminek ugye szerintük nem kellene itt lennie, mert fúúújj –, akkor már legalább abban igazán hibázhatna a kormány, hogy elkezdi ész nélkül mindenkinek beadni, a második körös immunizációhoz való tartalékképzés nélkül. Erre épült ki az a propagandaszlogen, hogy lassú az oltási terv, a kormány pedig oltsa el azonnal az összes vakcinát. (Vagy ne, ha nincs vakcina, úgyis rossz, tehát nekik jó.)

A valóság azonban megint szembejött az ellenzék kommunikációjával, a szomszédos Ukrajnában ugyanis éppen az történik, amit a hazai baloldal vizionál. A független és objektív Index pedig még egy utolsó kétségbeesett próbálkozással hergel a címlapon: nagyvonalúan elhallgatják azt a tényt, hogy Ukrajnában van probléma a vakcinák beadásával. Helyette csak annyit írnak:

Megromolhat több százezer vakcina, olyan lassan halad az oltás.

Olyan lassan halad az oltás Ukrajnában, hogy megromolhat több százezer vakcina.

Egyértelmű hergelésről és pánikkeltésről van tehát ismét szó, az Index pedig napról napra bizonyítja, hogy ilyen aztán tényleg nincs másik…

Ő az a "független" "újságíró":

Gratulálunk! 

 

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató