2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Román provokáció – román zászlót helyeztek el magyar lobogók mellett Sepsiszentgyörgyön

Vasárnap délután ismeretlenek egy román zászlót helyeztek a március 15-ei ünnepnap tiszteletére Sepsiszentgyörgy főterén kitűzött magyar lobogók közé. Néhány óra múlva valaki levette és elvitte a román trikolórt. A román zászló felhelyezése azért is gyalázat, mert Vasvári Pált a románok baltával lefejezték.


 
Szemtanúk szerint kora délután két fér jelent meg a főtéren, egy gépkocsiból kivettek egy román zászlót és egy létrát, majd szerszámokkal felszerelkezve kitették a román zászlót a lámpaoszlopra, amelyre korábban az önkormányzat is kitűzte március 15-e tiszteletére a magyar lobogókat. A két férfi a műveletet követően autóba ült és elhajtott. Hamarosan rendőrök is megjelentek, de nem tettek semmit. Amíg a helyszínre érkező újságírók szóba álltak néhány szemtanúval, rövid idő alatt a román zászló el is tűnt. Egy újabb szemtanú arról számolt be, hogy egy ismeretlen levette és magával vitte.
 
„Vannak, akik nem bírják elviselni, hogy ebben az országban, saját szülőföldünkön jól érezzük magunkat, a saját szimbólumainkkal nyugodtan megéljük a nemzeti ünnepünket” – mondta el a Székelyhonnak az eset kapcsán Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Forrás: szekelyhon.ro

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató